דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קראנץ` נוטלה מבצק שמרים

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (מכ- 5 רולדות בתבנית אינגליש קייק (כ- 8 מנות לרולדה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר (2 כפות) עד שהוא נמס.
  • 2 מוסיפים את המים הפושרים ואת השמרים, ומערבבים מעט.
  • 3 מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות אבל לא מדליקים אותו!
  • 4 בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם הסוכר (חצי כוס) והמלח.
  • 5 מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
  • 6 לשים את הבצק. אם הוא דביק - מוסיפים עוד קמח.
  • 7 מכסים את הבצק ומניחים להתפחה למשך כ- 10-20 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 8 מניחים את הנוטלה בתוך קערה עמוקה עם מים רותחים בתוכה (זה יגרום לנוטלה להימרח בקלות על הבצק), ובינתיים מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 9 מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל- 5 כדורים. מרדדים כל כדור ומורחים את הנוטלה עם סכין מריחה. מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע כמעט עד ההתחלה. מפנים את החלק עם המילוי כלפי מעלה, קולעים צמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
  • 10 מכסים במגבת וממשיכים להכין את שאר הרולדות.
  • 11 כשמסיימים עם הרולדה האחרונה, ניתן להכניס את שלושת הרולדות הראשונות לתנור.
  • 12 מסדרים את שלושת הרולדות על הרשת של התנור, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ואופים למשך כ- 15-20 דקות.
  • 13 כשהרולדות הראשונות אפויות מכניסים את שאר הרולדות. מתקבלות עוגות קראנץ` נוטלה פשוט ממכרות!
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 5 תבניות אינגליש קייק.

את הרולדות אפשר להקפיא (רצוי כשהן חמות) ולהפשיר מתי שרוצים, והבצק יישאר טרי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סאלי פיטוסי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)164277
חלבונים (גרם)3.3 5.58
פחמימות (גרם)2643
מתוכן סוכרים (גרם)3.72 6.29
שומנים (גרם)5.46 9.22
מתוכם שומן רווי (גרם)1.05 1.78
כולסטרול (מ"ג)0.31 0.52
נתרן (מ"ג)52.5788.72
מים (גרם)18.7131.57
ויטמין B (מק"ג)6.8711.6
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.030.06
ויטמין B12 (מק"ג)00
סידן (מ"ג)0.661.12
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.270.46
זרחן (מ"ג)0.120.21
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)1.432.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 15.9% 9.6% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.