דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים מיוחד בסלט כרוב אחד

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 211 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • מצרכי הסלט העיקריים
  • כרוב לבן - יחידה קטנה (1186 גרם)
    חתוך לרצועות דקות מאוד
  • אגוזי קשיו - 100 גרם
    טבעי (לא קלוי)
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ דק
  • גרגירי רימון מיובשים - 50 גרם
  • הרוטב
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טבעי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הכרוב עם גרגירי הרימון המיובשים, הקשיו והשמיר הקצוץ.
  • 2 להניח במקרר למשך כשעה (אפשר להכין מבעוד מועד).
  • 3 לערבב את מצרכי הרוטב בצנצנת סגורה ולשמור במקרר למשך כשעה.
  • 4 רק לפני ההגשה למזוג את הרוטב על הסלט, לערבב היטב ולהגיש.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הרימון המיובשים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20698
חלבונים (גרם)5.18 2.46
פחמימות (גרם)178
מתוכן סוכרים (גרם)8.44 4
שומנים (גרם)14.45 6.85
מתוכם שומן רווי (גרם)2.38 1.13
נתרן (מ"ג)288.96137.04
סיבים תזונתיים (גרם)4.97 2.36
מים (גרם)168.1179.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)52.624.94
ויטמין B (מ"ג)1.930.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.730.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.8644.51
ויטמין C (מ"ג)72.3634.32
ויטמין E (מ"ג)0.390.18
ויטמין K (מק"ג)133.7563.43
סידן (מ"ג)97.446.19
ברזל (מ"ג)2.531.2
מגנזיום (מ"ג)68.5632.52
זרחן (מ"ג)136.5564.76
אבץ (מ"ג)1.240.59
אשלגן (מ"ג)469.12222.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.160.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.150.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.521.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.481.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 34.6% 12.4% 41.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.83 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.