דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 264 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים לגמרי, מקלפים ומועכים למחית גסה, אפשר ואפילו עדיף עם גושים קטנים.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הכרישה והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפסטרמה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזר והפטריות, ומטגנים עוד 5 דקות תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • 4 בקערה נפרדת טורפים את הביצים ותבלינים יחד.
  • 5 מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה המעוכים את תכולת המחבת ותערובת הביצים, ומערבבים בפעם נוספת ואחרונה.
  • 6 משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת גדולה כולל הדפנות ומפזרים פירורי לחם. יוצקים את התערובת, משטחים על מנת למלא את כל כיסי האוויר ואופים במשך כשעה או עד שהפשטידה משחימה יפה.
  • 7 מוציאים מהתנור, מקררים קצת, מניחים צלחת גדולה על התבנית והופכים את הפשטידה על הצלחת.
  • 8 חותכים ומגישים - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת גדולה.

הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23890
חלבונים (גרם)11.01 4.16
פחמימות (גרם)3313
מתוכן סוכרים (גרם)5.31 2.01
שומנים (גרם)7.42 2.81
מתוכם שומן רווי (גרם)1.48 0.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)121.32 45.89
נתרן (מ"ג)640.35242.25
סיבים תזונתיים (גרם)4.21 1.59
מים (גרם)192.1272.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)292.12110.51
ויטמין B (מ"ג)5.221.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.1
ויטמין B3 (מ"ג)2.651
ויטמין B5 (מ"ג)1.590.6
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.3419.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.270.1
ויטמין C (מ"ג)14.185.37
ויטמין D (מק"ג)0.740.28
ויטמין E (מ"ג)0.820.31
ויטמין K (מק"ג)16.576.27
סידן (מ"ג)60.2122.78
ברזל (מ"ג)2.060.78
מגנזיום (מ"ג)39.3514.89
זרחן (מ"ג)150.4456.91
אבץ (מ"ג)1.040.39
אשלגן (מ"ג)612.11231.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.760.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.130.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.050.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 13.3% 19.7% 59.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?