דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות מוקפצים ברוטב אוישי
ירקות מוקפצים ברוטב אוישי
ירקות מוקפצים ברוטב אוישי
מעדן אמיתי, צילום: אלונה להב

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 189 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הרוטב:
  • 1 קולפים ומגררים את הג`ינג`ר והשום על פומפייה דקה.
  • 2 בעזרת מספריים חותכים טבעות דקיקות של הבצל הירוק.
  • 3 מערבבים יחד בסיר קטן את טבעות הבצל הירוק, מי ההשריה של פטריות השטאקה, רוטב הסויה, הסוכר, המירין, השום, הג`ינג`ר, שמן השומשום וציר מרק הירקות. מבשלים עד לרתיחה, מורידים מהאש ומצננים.
  • 4 כשהרוטב כבר קר, מסננים אותו מבעד למסננת דקה ומחזירים לסיר.
  • 5 מחממים עד לרתיחה. בינתיים מערבבים יחד את קמח תפוחי האדמה והמים לבלילה חלקה. מכבים את הלהבה, מוזגים אל הרוטב את בלילת הקמח, ומערבבים היטב. מדליקים שוב את הלהבה לעוד 30 שניות תוך ערבוב נמרץ.
  • הכנת הירקות המוקפצים:
  • 1 משרים את פטריות השטאקה בקערית מים קטנה למשך חצי שעה או עד שהן מתרככות. סוחטים את הפטריות, מסירים מהן את הרגליים, ופורסים אותן לפרוסות דקות. את נוזל ההשריה חשוב לשמור להמשך. בנוסף, פורסים את פטריות היער לפרוסות דקות.
  • 2 קולפים את הגזר ופורסים אותו לפרוסות אלכסוניות דקות בעובי מ"מ אחד.
  • 3 את גוש הטופו מחלקים לחצי, כל חצי מחלקים לארבע פרוסות אורך, וכל פרוסה מחלקים לחצי. סה"כ אמורות להיות לכם כ- 16 פרוסות מלבניות שוות בגודלן.
  • 4 מחממים כוס שמן קנולה בווק ומטגנים את פרוסות הטופו עד להזהבה.
  • 5 מפרידים את פרחי הברוקולי. קולפים את שורש הארטישוק הירושלמי ופורסים אותו לפרוסות דקות של 2 מ"מ.
  • 6 בסיר קטן מחממים מים עד לרתיחה, חולטים בהם את פרוסות הארטישוק הירושלמי ופרחי הברוקולי למשך 2 דקות ומסננים.
  • 7 ועכשיו- מתחילים להקפיץ! במחבת גדולה על להבה חזקה מחממים את שמן הזית ו"מגלגלים" אותו על פני כל המחבת. מכניסים את הגזר ומקפיצים במשך 20 שניות. מוסיפים את פרוסות שורש הארטישוק הירושלמי ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים 3/4 מכמות פרחי הברוקולי ומקפיצים עוד 20 שניות. רבע מהכמות שומרים בצד. מוסיפים את הפטריות והאדממה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים 3 כפות מנוזל ההשריה של השטאקה. מקפיצים עד שהנוזל מתאדה. מוסיפים את הטופו ומקפיצים עוד חצי דקה. מוסיפים למחבת כוס מרוטב האוישי שהכנו. כשהרוטב רותח מוזגים מעל הכל את שמן השומשום ומערבבים עוד דקה אחת בלבד. מכבים את הלהבה.
  • 8 מומלץ להגיש מיד לצד אטריות כוסמת.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ציר מרק הירקות, פטריות היער ומי ההשריה של פטריות השטאקה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ניבה קרן אור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)568301
חלבונים (גרם)9.75 5.16
פחמימות (גרם)3217
מתוכן סוכרים (גרם)6.08 3.22
שומנים (גרם)46.62 24.69
מתוכם שומן רווי (גרם)4.3 2.28
נתרן (מ"ג)406.23215.13
סיבים תזונתיים (גרם)4.94 2.61
מים (גרם)67.635.8
ויטמין A (מק"ג)183.4397.14
ויטמין B (מ"ג)9.755.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.19
ויטמין B3 (מ"ג)3.71.96
ויטמין B5 (מ"ג)5.092.7
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.8138.03
ויטמין C (מ"ג)17.199.1
ויטמין E (מ"ג)0.640.34
ויטמין K (מק"ג)48.5625.72
סידן (מ"ג)116.4961.69
ברזל (מ"ג)1.820.97
מגנזיום (מ"ג)49.6826.31
זרחן (מ"ג)129.5468.6
אבץ (מ"ג)2.021.07
אשלגן (מ"ג)611.19323.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.961.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.870.99
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.590.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.540.81

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 50.2% 10.5% 34%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.13 (1.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.