דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה טבעונית עם עדשים כתומות
שקשוקה טבעונית עם עדשים כתומות
גרסא טבעונית למנת השקשוקה המוכרת

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 344 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קוצצים את הבצל, מעבירים למחבת ומבשלים עם מעט מים או מטגנים עם מעט שמן זית.
  • 2 קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת ומערבבים מדי פעם.
  • 3 בזמן שהעגבניות מתבשלות, טוחנים את העדשים הכתומות המושרות ומתבלים במלח ההודי והכורכום.
  • 4 כשהעגבניות התבשלו היטב, מוסיפים למחבת מעט את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הפלפל השחור ומעט מים.
  • 5 מערבבים הכל יחד במחבת ומבשלים עוד מספר דקות עד שהרוטב מוכן.
  • 6 יוצקים את בלילת העדשים למחבת, מכסים ומחכים מספר דקות.
  • 7 השקשוקה הטבעונית שלנו מוכנה! כל מה שנותר הוא להוסיף מעט בצל ירוק לקישוט ואפשר להגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח ההודי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27078
חלבונים (גרם)14.5 4.22
פחמימות (גרם)4312
מתוכן סוכרים (גרם)7.69 2.24
שומנים (גרם)5.49 1.6
מתוכם שומן רווי (גרם)0.85 0.25
נתרן (מ"ג)165.8348.21
סיבים תזונתיים (גרם)16.07 4.67
מים (גרם)199.0757.87
ליקופן (מ"ג)5.231.52
ויטמין A (מק"ג)54.5615.86
ויטמין B (מ"ג)4.691.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.450.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.220.65
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)234.7768.25
ויטמין C (מ"ג)44.3112.88
ויטמין E (מ"ג)1.360.39
ויטמין K (מק"ג)18.335.33
סידן (מ"ג)57.2916.66
ברזל (מ"ג)5.21.51
מגנזיום (מ"ג)75.3921.91
זרחן (מ"ג)257.7974.94
אבץ (מ"ג)2.430.71
אשלגן (מ"ג)890.43258.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.5% 7% 18.5% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.