דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
התוספות שמשדרגות את האורז הלבן הרגיל

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 249 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את האורז בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את המים והמלח, לכסות את הסיר, להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כ- 20 דקות.
  • 3 לכבות את הלהבה ולהשאיר את האורז מכוסה עוד כ- 10 דקות.
  • 4 בינתיים לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הצנוברים ולטגן ביחד עוד כ- 2 דקות.
  • 5 לפתוח את סיר האורז, לפורר במזלג, להעביר לכלי הגשה, לפזר את הבצל והצנוברים ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)381153
חלבונים (גרם)5.25 2.11
פחמימות (גרם)4518
מתוכן סוכרים (גרם)2.54 1.02
שומנים (גרם)20.98 8.43
מתוכם שומן רווי (גרם)1.6 0.64
נתרן (מ"ג)592.33238.04
סיבים תזונתיים (גרם)2.21 0.89
מים (גרם)167.0367.12
ויטמין B (מ"ג)0.260.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.053.24
ויטמין C (מ"ג)2.791.12
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.270.11
סידן (מ"ג)15.776.34
ברזל (מ"ג)0.130.05
מגנזיום (מ"ג)7.122.86
זרחן (מ"ג)18.787.55
אבץ (מ"ג)0.130.05
אשלגן (מ"ג)89.2135.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 28.6% 7.2% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.