דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (כל מנה שווה ל- 3 קציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הבקר וההודו עם הביצים והפנקו, ולהשהות.
  • 2 בסיר רחב שטוח, לרוקן את צנצנת ממרח הפטריות והבצל, להוסיף פלפל שחור גרוס לפי הטעם, למלא בה 8 כוסות מים ולחמם על אש נמוכה.
  • 3 מהבשר בהשהיה לעגל קציצות כ"א שמנמנה (גובה ס"מ וחצי) ושטוחה בקוטר של 4-5 ס"מ, להניח בזהירות בתערובת החמה, לרתיחה עדינה.
  • 4 לחמם תנור לחום בינוני-גבוה, להניח בתבנית גדולה שטוחה נייר אפיה ועליו לסדר את הקציצות שנשלקו בעדינות, למשך 15-18 דקות.
  • 5 לצמצם הרוטב ולשפוך יפה מעל הקציצות, הרוטב מתעבה מעל.
  • 6 בינתיים, למים רתוחים להוסיף את החומוס (עדיף קפוא) ולבשל עפ"י ההוראות. בגמר בישול להשאיר מעט מים, להוסיף מיץ לימון, מלח וקמצוץ (לא יותר) כמון. לסיום 3 כפות טחינה אתיופית.
  • 7 לערבב ולמעוך קצת את העיסה בממחה של הפירה.
  • 8 לסדר מצע חומוס פושר, לזלף עליו טיפת שמן זית ועליו לערום 2-3 קציצות, לזלף רוטב פלפלים ולקשט בפטרוזיליה ועירית.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)659102
חלבונים (גרם)66.22 10.2
פחמימות (גרם)223
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.06
שומנים (גרם)32.61 5.02
מתוכם שומן רווי (גרם)8.59 1.32
כולסטרול (מ"ג)290.06 44.68
נתרן (מ"ג)843.07129.86
סיבים תזונתיים (גרם)1.33 0.2
מים (גרם)473.9273
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)64.729.97
ויטמין B (מ"ג)13.772.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.480.07
ויטמין B3 (מ"ג)10.461.61
ויטמין B5 (מ"ג)1.890.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.075.56
ויטמין B12 (מק"ג)3.180.49
ויטמין C (מ"ג)10.211.57
ויטמין D (מק"ג)0.240.04
ויטמין E (מ"ג)1.040.16
ויטמין K (מק"ג)102.0915.72
סידן (מ"ג)84.3212.99
ברזל (מ"ג)6.511
מגנזיום (מ"ג)56.358.68
זרחן (מ"ג)451.3769.53
אבץ (מ"ג)10.11.56
אשלגן (מ"ג)664.01102.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.960.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 26.7% 54.3% 17.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.