דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות מזין עם בשר בקר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את שורש הפטרוזיליה המגורר דק עם בשר הבקר הטחון.
  • 2 ליצור מתערובת הבשר עיגולים קטנים בידיים רטובות ולקרר לחצי שעה לפחות.
  • 3 בינתיים לסנן את התירס, לקצוץ לחתיכות בינוניות את הבצל והפלפלים, ולטגן בשמן. כעבור 3 דקות להוסיף את התירס המסונן, ולהמשיך לטגן על להבה גדולה תוך כדי ערבוב.
  • 4 לכתוש פנימה את השום, להוסיף כמון ולהמשיך לטגן דקה. להנמיך את הלהבה, להוסיף את העגבניות המרוסקות, התימין ועלה הדפנה.
  • 5 למלא 3 פעמים מים בקופסת העגבניות, לצקת מעל הכל, לכסות ולבשל 20 דקות ברתיחה עדינה.
  • 6 להוסיף את הפפריקה, המלח והפלפל השחור, לטעום, לתקן תיבול ולהכניס פנימה בזהירות את כדורי הבשר שהצטננו.
  • 7 לבשל כ- 20-30 דקות נוספות עד שמוכן. לקשט בפטרוזיליה וכוסברה ואפשר גם להוסיף אפונה ירוקה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה. משקלי התירס והעגבניות הינם משקלי נטו של המוצרים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17397
חלבונים (גרם)15.27 8.58
פחמימות (גרם)127
מתוכן סוכרים (גרם)3.63 2.04
שומנים (גרם)7.14 4.01
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 0.98
כולסטרול (מ"ג)38 21.36
נתרן (מ"ג)582.5327.48
סיבים תזונתיים (גרם)1.29 0.73
מים (גרם)93.2352.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)83.647
ויטמין B (מ"ג)4.432.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B3 (מ"ג)3.421.93
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.8611.73
ויטמין B12 (מק"ג)1.240.69
ויטמין C (מ"ג)78.4544.1
ויטמין E (מ"ג)10.56
ויטמין K (מק"ג)57.9832.59
סידן (מ"ג)21.1711.9
ברזל (מ"ג)2.131.2
מגנזיום (מ"ג)21.912.31
זרחן (מ"ג)125.9370.8
אבץ (מ"ג)3.421.92
אשלגן (מ"ג)319.96179.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 20.3% 43.3% 32.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.