דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס תרד ובצל מבצק עלים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה

  • ריבועי בצק עלים - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (400 גרם)
    10 ריבועים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק
  • תרד - 300 גרם
    טרי, שטוף ונקי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • ביצה - Large
    טרופה
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
    לפיזור מעל - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את בצק העלים ולהניח בצד.
  • 2 בינתיים לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 3 לקצוץ את התרד, להוסיף לבצל, לערבב יחד עם התבלינים עד שהתרד מתרכך ולקרר.
  • 4 להניח כף ממילוי התרד והבצל על ריבוע בצק עלים אחד ולגלגל לגליל (כך להכין את כולם).
  • 5 למרוח על כל מאפה ביצה טרופה ולפזר שומשום.
  • 6 לאפות בחום של 190 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)223193
חלבונים (גרם)4.53 3.93
פחמימות (גרם)2017
מתוכן סוכרים (גרם)1.69 1.46
שומנים (גרם)14.28 12.39
מתוכם שומן רווי (גרם)5.78 5.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 21.96
נתרן (מ"ג)407.55353.78
סיבים תזונתיים (גרם)1.31 1.14
מים (גרם)60.8652.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)168.09145.91
ויטמין B (מ"ג)0.740.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.9345.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)4.694.07
ויטמין D (מק"ג)0.140.12
ויטמין E (מ"ג)0.710.62
ויטמין K (מק"ג)148.38128.8
סידן (מ"ג)52.4845.55
ברזל (מ"ג)1.391.2
מגנזיום (מ"ג)31.0426.95
זרחן (מ"ג)42.2936.71
אבץ (מ"ג)0.40.34
אשלגן (מ"ג)209.61181.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.260.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 35.9% 11.4% 49.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.