דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוזים ופרג בציפוי גנאש שוקולד
עוגת תפוזים ופרג בציפוי גנאש שוקולד
עוגת תפוזים ופרג בציפוי גנאש שוקולד
שילוב מופלא בין תפוזים לפרג

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת תערובת עוגת התפוזים:
  • 1 להפריד את הביצים ולהקציף במיקסר את החלבונים ביחד עם המלח והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • 2 לטרוף את החלמונים בקערה ביחד עם השמן, מיץ התפוזים, גרידת התפוז וסוכר הוניל. לשלב את הקמח התופח ולהמשיך לערבב.
  • 3 לאחד את קצף החלבונים בתערובת החלמונים. לערבב בעדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • הכנת תערובת הפרג:
  • 1 לבשל בסיר קטן את הפרג הטחון ביחד עם הסוכר, הקורנפלור והחלב למשך כ- 5 דקות (לבחוש כל הזמן).
  • 2 להסיר מהאש, להוסיף את גרידת הלימון והחמאה ולקרר עד לטמפרטורת החדר.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 לקחת כוס וחצי מתערובת עוגת התפוזים ולשלב בתערובת הפרג (לערבב עד לקבלת תערובת אחידה).
  • 2 לשמן תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.
  • 3 להעביר את רוב תערובת הפרג אל תוך התבנית (להשאיר 1/3 מהתערובת לשכבה דקה נוספת).
  • 4 לשפוך מעל את רוב תערובת עוגת התפוזים (להשאיר כ- 1/4 מהתערובת בצד גם כן).
  • 5 לשפוך את שארית תערובת הפרג ולבסוף את שארית תערובת עוגת התפוזים.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40-50 דקות.
  • 7 לקרר מעט לאחר האפייה ולהפוך על צלחת הגשה נאה.
  • 8 לחמם את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (אפשר גם במיקרוגל), להוסיף את קוביות השוקולד (המריר והחלב) ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה של גנאש.
  • 9 לצפות את העוגה בגנאש השוקולד ולהגיש.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229326
חלבונים (גרם)5.01 7.13
פחמימות (גרם)2333
מתוכן סוכרים (גרם)9.1 12.95
שומנים (גרם)13.29 18.92
מתוכם שומן רווי (גרם)3.79 5.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)72.64 103.4
נתרן (מ"ג)141.9201.99
סיבים תזונתיים (גרם)1.57 2.24
מים (גרם)17.825.34
ויטמין A (מק"ג)27.3438.92
ויטמין B (מ"ג)0.871.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.3819.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.22
ויטמין C (מ"ג)1.181.68
ויטמין D (מק"ג)0.350.5
ויטמין E (מ"ג)0.290.41
ויטמין K (מק"ג)0.050.07
סידן (מ"ג)104.99149.45
ברזל (מ"ג)0.921.3
מגנזיום (מ"ג)23.9334.07
זרחן (מ"ג)88.28125.67
אבץ (מ"ג)0.711.02
אשלגן (מ"ג)71.2101.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.113
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.032.89
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.951.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 31% 11.7% 53.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.