דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 412 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • חלב - 2 שקית - סה"כ (2 ליטר)
  • חומץ 5% - 6 כף - סה"כ (60 מ"ל)
    רבע כוס

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריקוטה ביתית
גבינת ריקוטה ביתית בהכנה יחסית מהירה, צילום: אולגה טוכשר
  • 1 מחממים חלב ל- 90 מעלות או כמעט עד הרתיחה. מכבים את האש.
  • 2 מזליפים פנימה לאט לאט תוך ערבוב 6 כפות (רבע כוס) חומץ ומשאירים ל- 5-10 דקות לנוח. בזמן הזה נוצרים פירורי ריקוטה.
  • 3 מעבירים למסננת מכוסה בחיתול ואם רוצים שומרים לבישולים שיבואו את מי הגבינה המסוננים.
  • 4 תולים את החיתול ומסננים את שאריות הנוזלים. אחרי כ- 15 דקות מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר. את מי הגבינה גם שומרים במקרר בכלי אטום.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 מאוד חשוב לכבות את האש לפני שהחלב רותח, אחרת הקסם לא יקרה.
  • 2 לא לדאוג - לא מרגישים את טעם החומץ בגבינה. טעמה ניטרלי.
  • 3 אם רוצים אפשר כבר בשלב הערבוב להוסיף לתערובת מלח/עשבי תיבול או כל דבר אחר שיוסיף טעם לגבינה.
  • 4 מרקם הגבינה תלוי בזמן הסינון: אם רוצים גבינה יבשה יותר, תסננו יותר זמן, אם אוהבים קצת לחה - תסננו פחות.

ציוד נדרש: חיתול מבד.

המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית. כמות: כ- 350 גרם גבינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.7% 29.3% 44%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב