דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח גרעיני דלעת עשיר בחלבון
בריא, טעים ועשיר בערכים תזונתיים שונים
  • 1 משרים לכשעתיים את גרעיני הדלעת במים (אפשר למשך לילה במקרר). בודקים בין שתי אצבעות שהגרעינים התרככו. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  • 2 מוסיפים את התוספת שבחרתם (ראו מידע נוסף), יוצקים שמן ומפעילים את מעבד המזון. במידה והממרח יבש זולפים שמן, כל פעם קצת, עד שמתקבל ממרח במרקם הרצוי.
  • 3 מעבירים לצנצנת (כ- 500 גרם) ושומרים במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון/בלנדר מוט.

שמן לפי הטעם האישי. אני השתמשתי בשמן חמניות לא מזוכך. תוספות לבחירה (כ- 2 כפות): פלפל חריף קלוי, עגבניות מיובשות בשמן זית, זיתים ללא חרצנים, לימון כבוש או פלפל שיפקה ללא הגרעינים. כמות התוספת נתונה לשינוי לפי הטעם (אפשר לחלק את גרעיני הדלעת לשניים ולכל חלק להוסיף תוספת אחרת). ניתן לעבד גם במוט בלנדר. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשריה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 67.2% 19.2% 10.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.26 (2.51 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב