דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בריא, טעים ועשיר בערכים תזונתיים שונים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים לכשעתיים את גרעיני הדלעת במים (אפשר למשך לילה במקרר). בודקים בין שתי אצבעות שהגרעינים התרככו. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  • 2 מוסיפים את התוספת שבחרתם (ראו מידע נוסף), יוצקים שמן ומפעילים את מעבד המזון. במידה והממרח יבש זולפים שמן, כל פעם קצת, עד שמתקבל ממרח במרקם הרצוי.
  • 3 מעבירים לצנצנת (כ- 500 גרם) ושומרים במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון/בלנדר מוט.

שמן לפי הטעם האישי. אני השתמשתי בשמן חמניות לא מזוכך. תוספות לבחירה (כ- 2 כפות): פלפל חריף קלוי, עגבניות מיובשות בשמן זית, זיתים ללא חרצנים, לימון כבוש או פלפל שיפקה ללא הגרעינים. כמות התוספת נתונה לשינוי לפי הטעם (אפשר לחלק את גרעיני הדלעת לשניים ולכל חלק להוסיף תוספת אחרת). ניתן לעבד גם במוט בלנדר. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשריה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)147654
חלבונים (גרם)3.9 17.33
פחמימות (גרם)210
שומנים (גרם)13.65 60.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.8 8
נתרן (מ"ג)6.629.33
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 2.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 67.2% 19.2% 10.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.26 (2.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.