הסיבים התזונתיים אינם מסוגלים להתפרק בגוף האדם במלואם, אלא מתפרקים במידה מסוימת במעיים (פרט לסיב התזונתי "ליגנין").
כמו כן, יש לציין כי הסיבים התזונתיים מועילים וחיוניים למערכת עיכול תקינה ולמניעת ספיגת רעלים בגוף.
סוגי הסיבים התזונתיים, מקורות, יתרונות ותפקידים
הסיבים התזונתיים מחולקים לשני סוגים:
סיבים מסיסים במים
- מצויים בעיקר בפירות, בירקות, בשיבולת שועל ובקטניות.
- סופחים אליהם את הכולסטרול הרע ועודף של גלוקוז, בעת יציאתם מהמעי.
- סיבים אלו מתנפחים בקיבה ולכן יש הרגשת שובע לאחר אכילתם.
- מסייעים בזירוז התרוקנות המעיים ומונעים עצירות.
סיבים בלתי מסיסים במים
- מצויים בעיקר בסובין חיטה, דגנים מלאים וירקות.
- חיוניים למעיים ולפעולתם.
- תורמים למעבר מהיר של המזון וכך נמנעת אפשרות שחומרים לא רצויים ולא חיוניים, יהיו במעי ויעודדו התפתחויות של גידולים למיניהם.
- חיוניים למערכת העיכול ולתקינותה.
- מסייעים בטיפול בטחורים (הצטברות כלי דם באיזור פי הטבעת).
- חיוניים למניעת סרטן המעי הגס.
- משפיעים על רמת הגלוקוז בדם ובכך נמנע ריכוז גלוקוז בדם של גופנו.
מוצרים המכילים הכי הרבה סיבים תזונתיים
- Heaven&Health - סיבים תזונתיים ללא חיטה של Natural Cakes
- Benefiber - בנפייבר סיבים תזונתיים של נוברטיס
- סובין תירס גולמי
- סיבי פייברקס דקים של דוכן גן שמואל
- אבקת סיבים תזונתיים להכנת משקה בטעם תפוח של הרבלייף
- דגש - קסנטאן גאם של נטורפוד בע"מ
- קינמון טחון
- BALANCE - אבקה להכנת משקה קפה של עלית
- משפר אפיה 10 של דוכן גן שמואל
- צתרה טחונה
* מתוך מאגר המוצרים שבאתר.
מתכונים עשירים בסיבים תזונתיים
לעוד מתכונים עשירים בסיבים תזונתיים »
לא מצליחים לשמור על אורח חיים בריא לטווח ארוך?
אלו הכלים שיעזרו לכם לחיות בריא יותר!
מנוי FoodsDictionary
5 ימי ניסיון חינם! אין צורך בכרטיס אשראי
להרשמה ופרטים נוספים
הערות מיוחדות
- ישנם סוגים של סיבים תזונתיים הסופחים אליהם לא רק מים, אלא גם מינרלים מסוימים כמו סידן, ברזל ואבץ, דבר היוצר חוסר של מינרלים אלו בגוף.
- כשאוכלים ארוחה רבת סיבים תזונתיים, יש צורך ללעוס בצורה טובה את האוכל בפה. כמו כן, ישנה הרגשת שובע, כמצוין למעלה.
- צריכה גדולה יותר מהצריכה המומלצת לסיבים תזונתיים, עשויה לגרום לאי תקינות מערכת העיכול, עצירויות וחסימת המעיים.
- סיבים תזונתיים גורמים לצואה רכה יותר בשל ספיחת מים.
- סיבים משפרים את איכות החיים שלנו ויש הטוענים (לפי מחקרים) כי אספקת סיבים תזונתיים לגוף עשויה להפחית את הסיכון למחלת הסרטן.
- במידה ומחליטים להתמיד בתזונה עשירה בסיבים, יש לעשות את התהליך בהדרגה ולא בבת אחת, שכן עלולה להיות פגיעה במעיים. כמו כן, הסיבים מאפשרים עיכול יעיל יותר של מזונות אחרים במערכת העיכול.
- להרחבה על פחמימות.
צריכה יומית מומלצת של סיבים תזונתיים
המידע מבוסס ע"פ הפרסומים האחרונים של משרד החקלאות האמריקאיגיל | כמות מומלצת | כמות רעילה |
---|
תינוקות |
0-6 חודשים | לא ידוע | לא ידוע |
7-12 חודשים | לא ידוע | לא ידוע |
ילדים |
1-3 שנים | 19 גרם | לא ידוע |
4-8 שנים | 25 גרם | לא ידוע |
גברים |
9-13 שנים | 31 גרם | לא ידוע |
14-18 שנים | 38 גרם | לא ידוע |
19-30 שנים | 38 גרם | לא ידוע |
31-50 שנים | 38 גרם | לא ידוע |
51-70 שנים | 30 גרם | לא ידוע |
70 שנים ומעלה | 30 גרם | לא ידוע |
נשים |
9-13 שנים | 26 גרם | לא ידוע |
14-18 שנים | 26 גרם | לא ידוע |
19-30 שנים | 25 גרם | לא ידוע |
31-50 שנים | 25 גרם | לא ידוע |
51-70 שנים | 21 גרם | לא ידוע |
70 שנים ומעלה | 21 גרם | לא ידוע |
נשים בהריון |
14-18 שנים | 28 גרם | לא ידוע |
19-30 שנים | 28 גרם | לא ידוע |
31-50 שנים | 28 גרם | לא ידוע |
נשים מניקות |
14-18 שנים | 29 גרם | לא ידוע |
19-30 שנים | 29 גרם | לא ידוע |
31-50 שנים | 29 גרם | לא ידוע |
קישורים נוספים
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.