גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | בשר |
כשמתכוונים למתכון בשר אמיתי, הרי מתכוונים לבשר בקר (בדרך כלל, אין הכוונה לבשר עוף). מתכוני בשר בקר מעולים לרוב כתבשילים עם תוספות כמו אורז, תפוחי אדמה ועוד. יש הטוענים כי מאכלי בשר הינם חיוניים לבני האדם לתזונה נכונה, שכן הם מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ברזל וויטמין B12. מנגד, צמחוניים וטבעוניים טוענים כי ניתן להשיג את הויטמינים והמינרלים האלה גם דרך מזונות מן הצומח, ומוסיפים כי תזונה כזו אף בריאה יותר מאכילת בשר. לדעת מומחים רבים, מומלץ שלא לאכול בכל יום בשר (שוב, אין הכוונה לעוף), אלא פעם-פעמיים בשבוע, היות ובבשר מן החי יש גם שומן וכולסטרול. בקטגוריית הבשרים ניתן למצוא גם בשר עגל, כבש, טלה ועוד. את הבשרים מכינים בדרך כלל במנגל (בצלייה) וכתבשילים בתנור האפייה כמו צלי בקר.