דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

ממרחים ומטבלים

ממרחים ומטבלים יש בשפע, וכל ממרח או מטבל מותאם אישית למאכל מסוים. מתכונים של ממרחים ומטבלים נעשים בדרך כלל על ידי טחינה ועירבוב. ממרחים ומטבלים נפוצים הם ממרח חומוס, ממרח שוקולד, ממרח חלבה, מטבלי סלסה, אבוקדו ומטבלי גבינות. אנשי מקצוע רבים ממליצים לעיתים לוותר על ממרחים ומטבלים מסוימים, שכן הם עלולים להכיל הרבה קלוריות, שומנים, נתרן וסוכר, במיוחד לאנשים המעוניינים לשמור על משקלם או לרדת במשקלם. לדוגמא, מטבל מלוח ללחם או לפוקאצ`ה מכיל כמות נתרן גבוהה ביותר, בנוסף למלח הגס שמתווסף ללחם. כמו כן, יש להיזהר במיוחד ממרחי מיונז המכילים ביצים מפוסטרות, ורצוי שלא לצרוך מיונז באופן קבוע במקומות מחוץ לבית, כלומר מאכל המכיל המיונז שלא בהכנה ביתית.