דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טחינה שאוכלים גם עם העיניים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בסיס הטחינה
  • טחינה גולמית - כוס (150 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    קרים/פושרים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • לטחינה הסגולה
  • סלק - יחידה (120 גרם)
    מבושל (אפשר גם מאריזת וואקום)
  • לטחינה הירוקה
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
  • שום - 3 שיניים
    2-3 שיניים
  • לטחינה הצהובה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - קורט (1 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להכין טחינה לפי הסמיכות שאתם אוהבים מבחינת היחסים של טחינה גולמית ומים, להוסיף את מיץ הלימון והמלח לפי הטעם ולחלק ל- 3 קעריות באופן שווה (אפשר גם להכין כמות קטנה יותר).
  • 2 הכנת טחינה סלק: לטחון בבלנדר את הטחינה עם הסלק המבושל עד לקבלת טחינה סגלגלה ויפה.
  • 3 הכנת טחינה ירוקה: לטחון בבלנדר את הטחינה עם הכוסברה והשום עד לקבלת טחינה ירוקה.
  • 4 הכנת טחינה צהובה: פשוט לערבב את הטחינה עם הכורכום והכמון.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מתאים גם כמטבל וגם כבסיס לאנטיפסטי או מעל ירקות טריים.

ציוד נדרש: בלנדר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כלל חשוב: תיזהרו עם המים כי לטחינה הסגולה והירוקה נוספים הנוזלים מהירקות (סלק וירוקים).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)57242
חלבונים (גרם)2.01 8.54
פחמימות (גרם)29
מתוכן סוכרים (גרם)0.63 2.67
שומנים (גרם)4.54 19.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 3.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.16
נתרן (מ"ג)104.15442.23
סיבים תזונתיים (גרם)0.2 0.84
מים (גרם)14.2960.67
ויטמין A (מק"ג)4.0317.1
ויטמין B (מ"ג)0.110.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.8724.94
ויטמין C (מ"ג)1.456.18
ויטמין E (מ"ג)0.040.16
ויטמין K (מק"ג)3.6115.31
סידן (מ"ג)12.0351.1
ברזל (מ"ג)0.642.72
מגנזיום (מ"ג)2.410.18
זרחן (מ"ג)4.9821.13
אבץ (מ"ג)0.050.19
אשלגן (מ"ג)32.54138.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 51.6% 22.8% 23.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.12 (1.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.