דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח חומוס דלעת
ממרח חומוס דלעת
ממרח חומוס דלעת
ממרח חומוס בטעם מפתיע ועם יותר חלבון, צילום: תפיקו הפקות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2 מניחים את קוביות הדלעת בתבנית (בגודל 2 ס"מ), יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב. צולים בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות או עד להזהבה וריכוך, ומצננים.
  • 3 מניחים את קוביות הדלעת בקערה של מעבד מזון. מוסיפים את גרגירי החומוס, אבקת החלבון, הטחינה הגולמית, שן השום, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, ומעבדים למחית חלקה. במידה והמחית סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים קרים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 4 מעבירים לקערית שטוחה. יוצקים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה, פלפל צ`ילי גרוס וכמון. מפזרים מעט עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תוכלו להשתמש גם בכוס גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים או מקופסת שימורים.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)264107
חלבונים (גרם)12.19 4.94
פחמימות (גרם)2510
מתוכן סוכרים (גרם)4.47 1.81
שומנים (גרם)13.73 5.56
מתוכם שומן רווי (גרם)2.21 0.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.04
כולסטרול (מ"ג)2.4 0.97
נתרן (מ"ג)298.6120.89
סיבים תזונתיים (גרם)5.79 2.35
מים (גרם)192.6778.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)417.2168.91
ויטמין B (מ"ג)2.040.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.980.4
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)103.2341.79
ויטמין C (מ"ג)11.194.53
ויטמין E (מ"ג)1.520.62
ויטמין K (מק"ג)3.671.49
סידן (מ"ג)67.7427.42
ברזל (מ"ג)3.331.35
מגנזיום (מ"ג)40.5316.41
זרחן (מ"ג)139.3856.43
אבץ (מ"ג)1.190.48
אשלגן (מ"ג)547.43221.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.570.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 24.2% 21.5% 44.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.