גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערכים תזונתיים | » | ליקופן |
ליקופן הוא קרוטנואיד ופיגמנט (צבען) בצבע אדום מבריק. את הליקופן הגוף אינו מסוגל לייצר ולכן יש לצרוך אותו מן המזון. הליקופן נמנה עם נוגדי החמצון (מועילים בנטרול החמצן, כך שלא ימנע את הפירוק והעיכול של המזון בגוף) ואף הוא הבכיר מביניהם. בנוסף, ליקופן נספג היטב בגוף יחד עם שומן או מזון שומני. לפיכך, במוצרים מעובדים של עגבניות, הליקופן נספג יותר טוב בגוף מאשר בעגבניות רגילות וטריות.
* מתוך מאגר המוצרים שבאתר.
לא מצליחים לשמור על אורח חיים בריא לטווח ארוך?
אלו הכלים שיעזרו לכם לחיות בריא יותר!
עגבניות, רסק עגבניות, קטשופ, תרכיז עגבניות, אשכולית אדומה, גויאבה, מלון, פפאיה, פלפל אדום, אבטיח.