דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`ימיצ`ורי ביתי
צ`ימיצ`ורי ביתי
צ`ימיצ`ורי ביתי
צ`ימיצ`ורי לא מהעולם הזה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קוצצים דק את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והבצל הסגול.
  • 2 קולים את הפלפל האדום, מקלפים וקוצצים דק.
  • 3 מקלפים את כל שיני השום וקוצצים דק (עדיף לא לכתוש, הטעם שונה לחלוטין, במיוחד בצ`ימצ`ורי).
  • 4 מעבירים את הכל לצנצנת זכוכית ומגרדים מעל גם את הלימון.
  • 5 לבסוף מוסיפים גם את החומץ הרגיל, החומץ בן יין האדום ושמן הזית (כמות שמן הזית תלויה בצנצנת). מערבבים היטב ויש לכם רוטב צ`ימיצ`ורי מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם נענע. מאוד מתאים כמטבל לבשרים ולדגים, כממרח לסנדוויצ`ים וכתיבול לתפוחי אדמה. הצ`ימיצ`ורי נשמר עד שבוע ימים וכמובן עדיף לצרוך עד יומיים-שלושה.

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית.

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ארז!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)76247
חלבונים (גרם)0.41 1.35
פחמימות (גרם)26
מתוכן סוכרים (גרם)0.52 1.68
שומנים (גרם)7.44 24.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.13 3.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.13
נתרן (מ"ג)62.6204.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 1.53
מים (גרם)14.8948.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)33.31108.61
ויטמין B (מ"ג)0.270.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.527.73
ויטמין C (מ"ג)17.9258.43
ויטמין E (מ"ג)0.210.67
ויטמין K (מק"ג)69.29225.94
סידן (מ"ג)13.1742.94
ברזל (מ"ג)0.391.26
מגנזיום (מ"ג)4.2513.85
זרחן (מ"ג)9.2630.21
אבץ (מ"ג)0.10.31
אשלגן (מ"ג)58.81191.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 72.6% 4% 18.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 3.18 (3.99 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.