דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטה כבד של מסעדות
פטה כבד של מסעדות
פטה כבד ביתי מושלם לחג הפסח

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פטה הכבד
  • כבד עוף - 1 ק"ג
    טרי ונקי
  • בצלים - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לפרוסות דקות
  • שמן זית -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות (לטיגון)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    אפשר גם פחות
  • ברנדי - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • סילאן טהור - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    רכה (או נטורינה)
  • הקישוט
  • פיסטוק - 2 חופנים - סה"כ (66 גרם)
    קצוצים דק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 מנקים היטב את הכבדים וחוצים כל חתיכה לשניים (זה מפחית את "הפיצוצים" בטיגון במחבת).
  • 2 במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה יפה, מוסיפים את הכבד, מטגנים היטב ומוסיפים את התבלינים לפי הטעם. למקפידים: אפשר לשרוף/לצלות את הכבד לפי ההרגלים שלכם ולהוסיף למחבת עם הבצלים ושאר המרכיבים.
  • 3 מוסיפים את הברנדי והסילאן, מערבבים עוד כדקה ומכבים את האש.
  • 4 מעבירים הכל למעבד המזון, מוסיפים את החמאה, טוחנים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5 בתבנית אינגליש קייק מניחים רצועות נייר אפייה על כל דופן וככה מרפדים את כל התבנית מבפנים. אפשר גם להשתמש בתבנית מקרטון.
  • 6 מפזרים על נייר האפייה בתחתית את הפיסטוקים הקצוצים ומעליהם מוזגים את תערובת הפטה הטחונה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות לפחות, עדיף ללילה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש כמובן עם ריבת בצל (אפשר גם להכין בבית!).

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית אינגליש קייק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רתם הורביץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177183
חלבונים (גרם)14.08 14.51
פחמימות (גרם)77
מתוכן סוכרים (גרם)3.66 3.77
שומנים (גרם)9.94 10.25
מתוכם שומן רווי (גרם)4.02 4.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.2
כולסטרול (מ"ג)294.15 303.09
נתרן (מ"ג)223.32230.11
סיבים תזונתיים (גרם)0.88 0.9
מים (גרם)61.0362.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,1492,214
ויטמין B (מ"ג)13.4413.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.19
ויטמין B2 (מ"ג)1.171.2
ויטמין B3 (מ"ג)7.067.27
ויטמין B5 (מ"ג)4.214.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.53
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)286.52295.23
ויטמין B12 (מק"ג)10.5710.89
ויטמין C (מ"ג)3.23.3
ויטמין E (מ"ג)0.470.48
ויטמין K (מק"ג)0.240.25
סידן (מ"ג)15.9416.43
ברזל (מ"ג)6.676.87
מגנזיום (מ"ג)21.1421.78
זרחן (מ"ג)248.53256.08
אבץ (מ"ג)2.152.21
אשלגן (מ"ג)245.44252.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.11.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.471.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.381.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 31.3% 44.4% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.