גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | שיטות הכנה | » | טיגון |
שם באנגלית: Frying, מאכלים מטוגנים. רעבים? מוזמנים להתקין את אפליקציית Foods »
טיגון היא שיטת בישול בה האוכל מתחמם במחבת חמה, כשעליה שכבה דקה של שמן צמחי או שמן מן החי. שיטת טיגון נוספת היא טיגון בשמן עמוק. בשימוש בשיטת טיגון זו, מומלץ להיזהר מלהכניס מצרכים שטופים במים, כיוון שהשמן עשוי לקפוץ ואנו עלולים לקבל כוויה. מאכלים ומתכונים נפוצים הנעשים על ידי טיגון הם שניצל, צ`יפס והמבורגר.