דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטה כבד כשר
פטה כבד כשר
פטה כבד ביתי וכשר בקלי קלות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בכלי ההגשה והמנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכשיר את כבדי העוף בתנור או על רשת צלייה על הגז (לשומרי הכשרות).
  • 2 לטגן את הבצל וכבדי העוף ביחד עם 50 גרם נטורינה חתוכה לקוביות, להוסיף את התבלינים ולטגן עד שהכבד מחליף את צבעו. לתת לכבדי העוף להתקרר במשך כ- 15-20 דקות.
  • 3 לטחון את כבדי העוף והבצל המטוגנים במעבד מזון ביחד עם עוד 100 גרם נטורינה חתוכה לקוביות, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 4 להעביר את התערובת אל כלי הגשה אישיים, לפזר את הקשיו הגרוס מעל ולהכניס למקרר למשך הלילה או לפחות ל- 3 שעות.
  • 5 זהו - נותר לכם רק להגיש פטה כבד ביתי וטעים עם ריבה שאוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר או מג`ימיקס (מעבד מזון).

זמן ההכנה לא כולל את זמן קירור פטה הכבד. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לגרסא שאינה כשרה ניתן להשתמש בחמאה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נופר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)355224
חלבונים (גרם)19.71 12.45
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)2.39 1.51
שומנים (גרם)23.6 14.91
מתוכם שומן רווי (גרם)8.93 5.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.04
כולסטרול (מ"ג)402.86 254.51
נתרן (מ"ג)474.99300.08
סיבים תזונתיים (גרם)0.81 0.51
מים (גרם)87.0855.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,0691,939
ויטמין B (מ"ג)19.1312.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.15
ויטמין B2 (מ"ג)1.671.06
ויטמין B3 (מ"ג)10.086.37
ויטמין B5 (מ"ג)6.043.82
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.42
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)409.87258.94
ויטמין B12 (מק"ג)15.099.54
ויטמין C (מ"ג)4.352.75
ויטמין E (מ"ג)0.60.38
ויטמין K (מק"ג)1.951.23
סידן (מ"ג)19.8212.52
ברזל (מ"ג)9.616.07
מגנזיום (מ"ג)35.7722.6
זרחן (מ"ג)353.06223.05
אבץ (מ"ג)3.22.02
אשלגן (מ"ג)327.37206.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.270.81
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.181.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.051.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 39.5% 33% 26.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.