דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 348 גרם למנה\יחידה

  • אפונה - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (500 גרם)
    אפונה יבשה מושרית
  • אגוז מלך טבעי - 2 שקיות - סה"כ (200 גרם)
  • בצל - 4 יחידות קטנות - סה"כ (252 גרם)
    קצוצים ומושחמים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 5 כוסות גדולות - סה"כ (2.5 ליטר)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האפונה ללילה. מבשלים אותה עד שמתרככת ומסננים (לשמור את הנוזלים).
  • 2 משחימים את הבצל הקצוץ ללא שמן, עם מעט מאד מים רותחים תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
  • 3 לאחר שהאפונה התקררה, מכניסים אותה לבלנדר או מג`ימיקס (מעבד מזון), עם האגוזים, הבצל המושחם, קצת שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4 במידת הצורך ניתן לדלל עם מי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • 5 ניתן לעטר את צלחת ההגשה עם בצל קצוץ חי וירקות חיים כפי שמגישים כבד קצוץ.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר או מג`ימיקס (מעבד מזון).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.6% 19.4% 19.5% 44.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב