דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטה כבד עם ריבת בצל
פטה כבד עם ריבת בצל
פטה כבד עם ריבת בצל
פטה כבד בסגנון ביתי

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות פטה כבד משני גלילים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת פטה כבד:
  • 1 לטגן את שני הבצלים הקצוצים בשמן עד להזהבה בינונית.
  • 2 להוסיף את כבדי העוף, המלח והפלפל השחור, ולהמשיך לטגן כ- 10 דקות נוספות. לקראת סוף הטיגון להוסיף את הדבש.
  • 3 להסיר מהאש, לקרר ולטחון במג`ימיקס.
  • 4 לגלגל ולעטוף את התערובת בניילון נצמד ולהכניס במקרר.
  • הכנת ריבת הבצל:
  • 1 לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
  • 2 להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
  • 3 להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית (במשך כשעה אך לבדוק תוך כדי הבישול).
  • 4 לחמם טוסטונים, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על הטוסטונים, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הטוסטונים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)116151
חלבונים (גרם)5.9 7.66
פחמימות (גרם)1317
מתוכן סוכרים (גרם)10.77 13.98
שומנים (גרם)4.09 5.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.03
כולסטרול (מ"ג)117.5 152.6
נתרן (מ"ג)96.04124.72
סיבים תזונתיים (גרם)0.52 0.68
מים (גרם)52.1267.69
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)895.011,162
ויטמין B (מ"ג)5.697.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.490.64
ויטמין B3 (מ"ג)2.983.87
ויטמין B5 (מ"ג)1.792.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)122.29158.82
ויטמין B12 (מק"ג)4.45.72
ויטמין C (מ"ג)2.473.21
ויטמין E (מ"ג)0.170.22
ויטמין K (מק"ג)0.270.35
סידן (מ"ג)18.2123.64
ברזל (מ"ג)2.893.75
מגנזיום (מ"ג)11.3714.76
זרחן (מ"ג)106.9138.83
אבץ (מ"ג)0.931.2
אשלגן (מ"ג)147.12191.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 17.2% 24.8% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.