דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות פטה כבד משני גלילים)

  • הכבד והבצל
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון (או שומן אווז)
  • כבד עוף - 500 גרם
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • דבש - כף (22 גרם)
  • ריבת הבצל
  • בצל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (625 גרם)
    בצל סגול קצוץ/חתוך לרצועות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • סוכר חום - כוס (195 גרם)
  • יין אדום - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    יבש
  • חומץ בלסמי - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פטה כבד עם ריבת בצל
פטה כבד בסגנון ביתי
  • הכנת פטה כבד:
  • 1 לטגן את שני הבצלים הקצוצים בשמן עד להזהבה בינונית.
  • 2 להוסיף את כבדי העוף, המלח והפלפל השחור, ולהמשיך לטגן כ- 10 דקות נוספות. לקראת סוף הטיגון להוסיף את הדבש.
  • 3 להסיר מהאש, לקרר ולטחון במג`ימיקס.
  • 4 לגלגל ולעטוף את התערובת בניילון נצמד ולהכניס במקרר.
  • הכנת ריבת הבצל:
  • 1 לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
  • 2 להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
  • 3 להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית (במשך כשעה אך לבדוק תוך כדי הבישול).
  • 4 לחמם טוסטונים, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על הטוסטונים, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הטוסטונים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 17.2% 24.8% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב