דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח ירקות מושלם

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 346 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קישואים - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.16 ק"ג)
    חתוכים לטבעות
  • בצלים - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • גזרים - 4 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (952 גרם)
    חתוכים לטבעות
  • פלפלים אדומים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 5 שיניים
    שלמות
  • עגבניות - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    מקולפות וחתוכות לקוביות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה או חריפה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן קלות את הקישואים בסיר במעט מהשמן.
  • 2 לטגן את הבצל עד להזהבה קלה במעט מהשמן ולהוסיף לסיר עם הקישואים.
  • 3 לטגן את הגזרים במעט מהשמן הנותר, להוסיף את הפלפלים האדומים, השום, העגבניות והתבלינים, לערבב היטב, להוסיף לסיר עם הקישואים ולבשל כ- 40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • 4 לטחון הכל במעבד מזון, להעביר לכלי סגור ולשמור במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לחלק למנות ולהקפיא.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18052
חלבונים (גרם)3.41 0.99
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)10.97 3.17
שומנים (גרם)9.93 2.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.83 0.24
נתרן (מ"ג)203.0558.71
סיבים תזונתיים (גרם)5.53 1.6
מים (גרם)306.9288.75
ליקופן (מ"ג)2.180.63
ויטמין A (מק"ג)755.68218.51
ויטמין B (מ"ג)2.970.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.680.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.115.35
ויטמין C (מ"ג)81.1323.46
ויטמין E (מ"ג)1.950.56
ויטמין K (מק"ג)18.495.35
סידן (מ"ג)78.5422.71
ברזל (מ"ג)1.510.44
מגנזיום (מ"ג)47.9313.86
זרחן (מ"ג)111.3732.2
אבץ (מ"ג)0.830.24
אשלגן (מ"ג)687.17198.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 24.2% 8.3% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.