גלידה ביתית נהדרת בתוספת סיבים תזונתיים צילום: יהודה סלומון
1. מודדים את החלב המשומר (מקופסת שימורים) ואת תרכיז הלימון לקערת הקצפה בינונית. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
2. מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
3. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
4. מניחים על הקציפה כפות מלאות של מלית הדובדבנים. מערבבים קצת את מלית הדובדבנים לתוך תערובת הלימון בלהב סכין כדי ליצור דוגמת שיש.
5. מעבירים את התערובת למיכל מתאים להקפאה (שמכיל 1.25 ליטר לפחות) ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
6. להגשה - מוציאים כפות מלאות של גלידה מהמכל - רצוי בכף גלידה כדורית, ומחלקים לגביעי הגשה.
7. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את תרכיז הלימון הקפוא. גלידת שמנת אמיתית ב- 5 דקות עבודה. השימוש בבנפייבר לא רק מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים, אלא גם שומר על רכותה ומעכב היווצרות גבישי קרח. אין צורך במכונת גלידה - מספיק להוסיף 2-3 כפות סיבי בנפייבר לתערובת כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.