מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 850 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שווארמה טבעונית עם אטריות כוסמת
- 1 משרים את נתחי הסויה במים הרותחים במשך כ- 20 דקות עד לריכוך מלא.
- 2 מסננים מהמים וכאשר נתחי הסויה מתקררים וכבר אפשר לגעת בהם - סוחטים היטב.
- 3 מערבבים שמן זית עם תבלין השווארמה, מוסיפים את נתחי הסויה ומערבבים היטב.
- 4 רצוי להשאיר במקרר ל- 8 שעות לספיגת הטעמים, אך גם השרייה של שעה אחת גם כן תספיק.
- 5 מבשלים בסיר את אטריות הכוסמת לפי הוראות היצרן.
- 6 מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ווק ומוסיפים את האטריות.
- 7 מטגנים את האטריות על אש גבוהה עד שחלקן הופכות לקריספיות או עד המידה הרצויה לפי טעם אישי.
- 8 מוסיפים את נתחי הסויה וכף נוספת של שמן זית ומטגנים עוד כ- 5 דקות.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את נתחי הסויה מסוג שווארמה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה של נתחי הסויה.
ערך תזונתי למתכון
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|
קלוריות (אנרגיה) | 318 | 37 |
חלבונים (גרם) | 2.31 | 0.27 |
פחמימות (גרם) | 14 | 2 |
שומנים (גרם) | 27.85 | 3.28 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 4.17 | 0.49 |
נתרן (מ"ג) | 30.63 | 3.6 |
מים (גרם) | 749.25 | 88.12 |
סידן (מ"ג) | 22.5 | 2.65 |
מגנזיום (מ"ג) | 7.5 | 0.88 |
אבץ (מ"ג) | 0.08 | 0.01 |
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
62.5% |
5.2% |
32.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב