דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

964 גרם לכל המתכון

  • התהליך הראשוני
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • התהליך המשני (בהדרגה למשך 4 ימים)
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    1/2 כוס בכל יום
  • מים - 1.33 כוסות - סה"כ (319 מ"ל)
    1/3 כוס בכל יום

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מחמצת ללחם
משדרג את הלחם באופן משמעותי
  • 1 לערבב את הקמח והמים היטב, להעביר לכלי עם מכסה אך לא לסגור לגמרי (להשאיר פתח ולהניח על השיש עד למחרת).
  • 2 עוברים לשלב הבא בהכנת המחמצת הביתית - בכל יום להוסיף 1/2 כוס קמח ו- 1/3 כוס מים ולבחוש היטב - כך לעשות במשך 4 ימים.
  • 3 ביום החמישי המחמצת מוכנה לעבודה כאשר ממנה יוצאות בועות עדינות. במידה ולא משתמשים ישר - יש לשמור במקרר בכלי סגור. אגב, ניתן לעשות שימוש בכל סוגי הקמח.
  • 4 נותר לכם רק להכין לחם מחמצת נהדר חיוך

ציוד נדרש: כלי עם מכסה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 1.2% 13.4% 85.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב