דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כתוספת))

  • אורז בסמטי הודי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או כל אורז אחר שאוהבים
  • שמן קנולה - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז לבן אחד אחד
אורז לבן אחד אחד ביתי מושלם
  • 1 לטגן את האורז מעט בשמן החם (כ- 2 דקות כדי שהשמן ייספג באורז וכך ייצא "אחד אחד" - לערבב כל הזמן).
  • 2 להוסיף את המים הרותחים (על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים).
  • 3 לתבל במלח (מי שרוצה יכול להוסיף פלפל שחור ואבקת מרק עוף לפי הטעם, אבל אז האורז לא יוצא צחור כשלג).
  • 4 כאשר המים מבעבעים לכסות את הסיר במכסה, להוריד לאש קטנה ולהמשיך לבשל למשך כ- 30-35 דקות.
  • 5 לכבות את האש, להסיר את המכסה, לכסות עם מגבת ומעל שוב את מכסה הסיר לעוד כרבע שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 14% 7.4% 78.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב