פחמימות וסוכרים

89.1 גרם פחמימות
קליפות אשכולית מסוכרות
קליפות אשכולית טעימות ומסוכרות
89.1 גרם פחמימות עבור 100 גרם
למתכון »
80.2 גרם פחמימות
עוגיות ליצנים מבצק סוכר
רעיון מקורי למשלוח מנות...
80.2 גרם פחמימות עבור 100 גרם
למתכון »
77.3 גרם פחמימות
תמרים ממולאים
תמרים ממולאים במרציפן בצבעים
77.3 גרם פחמימות עבור 100 גרם
למתכון »

מחשבון קלוריות מתקדם

כמה קלוריות צרכתם היום? כנסו ותגלו!
למחשבון קלוריות »
88.31 גרם סוכרים
קליפות אשכולית מסוכרות
קליפות אשכולית טעימות ומסוכרות
88.31 גרם סוכרים עבור 100 גרם
למתכון »
49.3 גרם סוכרים
צ`ורוס חלבי
צ'ורוס חלבי לחנוכה - באדיבות באריו דה טאפס...
49.3 גרם סוכרים עבור 100 גרם
למתכון »
48.94 גרם סוכרים
נשיקות מרנג
נשיקות ליום האהבה
48.94 גרם סוכרים עבור 100 גרם
למתכון »
פחמימות מורכבות מהיסודות פחמן, מימן וחמצן. כמו כן, הפחמימות מהוות את מקור האנרגיה העיקרי לגוף האדם, שמקבל אותן מן המזון. כל הפחמימות מתפרקות בגוף לגלוקוז (חד סוכרים), שכן הגוף שלנו משתמש בגלוקוז הפשוט להפקת אנרגיה על ידי קליטתו בדם.

הפחמימות הכרחיות לסינתזה (הרכבה) של חומרים חיוניים, המשתתפים בבניית התאים. יחד עם זאת, לעיתים הן משמשות חלק ממבנה התא וממלאות תפקידים חשובים בפעילות המוח, בכבד ובמערכת העצבים.
ישנה הבחנה בין פחמימות פשוטות לבין פחמימות מורכבות. הפחמימות הפשוטות (הזמינות בעיקר בענבים ודבש) הן החד סוכרים והדו סוכרים, שטעמם הינו מתוק (גלוקוז, סוכרוז). פחמימות אלו הן הסוכרים העלולים לגרום להשמנה, בעיות בשיניים, סוכרת ולחץ דם גבוה. כמו כן, הסוכרים מתפרקים ונספגים במהירות בגוף ומעלים במהירות את רמת הסוכר בדם, אך באותה מידה לאחר מכן, חלה ירידת מתח והרגשת רעב בשנית. לעומת זאת, הפחמימות המורכבות הן הרב סוכרים, כדוגמת העמילן. פחמימות אלו חשובות יותר תזונתית מהפחמימות הפשוטות, נותנות הרגשת שובע ומתפרקות לאט יחסית.
לפיכך, מומלץ יותר לצרוך פחמימות מורכבות מאשר סוכרים פשוטים, אשר אינם חיוניים לגופנו במידה רבה. יש לפחמימות תפקידים נוספים כמו לדאוג לעיכול תקין, מניעת עצירות ופעילות המעיים.

מוצרים המכילים הכי הרבה פחמימות

  1. אבקת ממתיק פרוקטוז
  2. סוכר
  3. קמח טפיוקה של דוכן גן שמואל
  4. סוכר ענבים (דקסטרוזה) של תבואות
  5. אבקת סוכר
  6. אבקת סוכר של מגה
  7. אבקת סוכר של מגה
  8. סוכר וניל של מיימונס
  9. קורנפלור של מיה
  10. אבקת סוכר של סוגת
* מתוך מאגר המוצרים שבאתר

מוצרים המכילים הכי הרבה סוכרים

  1. סוכר
  2. אבקת סוכר
  3. סוכר חום
  4. אבקת לימונדה
  5. אבקת ממתיק פרוקטוז
  6. Fruits Skittles - סוכריות לעיסה בציפוי דרג`ה בטעם פירות של WRIGLEY`S
  7. Fruits Skittles - סוכריות לעיסה בציפוי דרג`ה בטעם פירות של WRIGLEY`S
  8. פונדו
  9. ממתיק סכרין
  10. דבש
* מתוך מאגר המוצרים שבאתר

ההבדלים בין סוגי הפחמימות

  1. החד סוכרים: מוגדרים כפחמימות פשוטות, המתפרקות בגוף במהירות ויוצרות עליות וירידות חדות ברמות הסוכר בדם בעת התפרקותן. לחד סוכרים יש מבנה גמישי, הם מתוקים ומסיסים במים.
    שלושת חד הסוכרים המשפיעים תזונתית על גוף האדם הם הגלוקוז, הגלקטוז והפרוקטוז.

    הגלוקוז

    • הגלוקוז הינו סוכר הענבים והנפוץ ביותר מבין החד סוכרים.
    • מצוי בדבש, בפירות שונים, בתאנים, בתמרים ובעיקר בענבים.
    • מהווה אבן בניין לדו ולרב סוכרים.
    • מהווה מקור אנרגיה עיקרי לצמחים, לגוף האדם ולמרבית בעלי החיים.
    • הגוף מנצל את אנרגיית הגלוקוז בעזרת חמצונו.
    • חוסר בגלוקוז למוח, עלול לגרום לאובדן הכרה ואף למקרי מוות. עם זאת, עודף גלוקוז בדם מסוכן אף הוא ואינו בריא לגוף.
    • מספק אנרגיה לשרירים ולתאים שומניים.

    הגלקטוז

    • לא מצוי בטבע כחד סוכר.
    • מהווה מרכיב של סוכר החלב (לקטוז), יחד עם הגלוקוז.

    הפרוקטוז: (סוכר הפירות)

    • הפרוקטוז הוא המתוק מבין החד סוכרים.
    • מצוי בדבש, פירות, ירקות וצוף פרחים.
    • נספג בגוף בפרוקטוז אך מתפרק לגלוקוז.
    • מתעכל באופן איטי בגוף.

  2. הדו סוכרים: מוגדרים גם כפחמימות פשוטות. כמו כן, הדו סוכרים מסיסים במים ולכולם יש טעם מתוק.
    שלושת הדו סוכרים בעלי החשיבות התזונתית הם הסוכרוז, המלטוז והלקטוז.

    הסוכרוז

    • הסוכרוז הוא הדו סוכר הנפוץ ביותר (זהו הסוכר הרגיל שבבתינו).
    • נוצר מחיבור של גלוקוז ופרוקטוז.
    • מופק מקנה סוכר וסלק סוכר.
    • מזרז הפרשת אינסולין מהלבלב, דבר הגורם להשמנה.

    המלטוז

    • מורכב משתי מולקולות של גלוקוז ולכן נקרא גם דו גלוקוז.
    • מתפרק בגוף לגלוקוז.
    • מצוי בזרעים נובטים מסויימים.

    הלקטוז

    • הלקטוז, סוכר החלב, נוצר מחיבור של גלוקוז וגלקטוז.
    • רק בלוטת החלב של היונקים מסוגלת לייצרו.

  3. הרב סוכרים: מוגדרים כפחמימות מורכבות.
    כמו כן, הרב סוכרים מורכבים ממספר רב של מולקולות חד סוכר, אינם מסיסים במים ולרוב אינם מתוקים כמו החד והדו סוכרים.
    הרב סוכרים העיקריים הם העמילן, הגליקוגן והתאית/סובין.

    העמילן

    • העמילן הוא פולימר. כלומר, מורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז.
    • משמש כחומר תשמורת, כמקור אנרגיה בשעת צורך.
    • מרכיביו העיקריים של העמילן הם העמילופקטין והמילוז.
    • מצוי בעיקר בפירות, זרעים, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, דגנים, חיטה, תירס, תפוחי אדמה, שעועית, אפונה.
    • עודף עמילן עלול לגרום להצטברות שומן בגוף.
    • חוסר בעמילן גורם לגוף לפרק את חלבוני המזון על מנת לספק לעצמו את האנרגיה הדרושה, דבר העלול לגרום לדלדול שרירים.

    הגליקוגן

    • הגליקוגן משמש כחומר תשמורת של בעלי החיים והפטריות.
    • מצוי בעיקר בכבד ובשרירים.
    • משמש כמחסן אנרגיה לשרירים.
    • אי תקינות תהליך קליטת הגליקוגן בגוף, עלולה לגרום למחלה סוכרת.

    התאית / סובין

    • התאית (צלולוז) היא פולימר, כמו העמילן.
    • מהווה מרכיב עיקרי של דופן התא הצמחי.
    • גוף האדם אינו מסוגל לעכל את התאית במלואה, אולם חלקה מתפרק במעיים ע"י פעולות של בקטריות (חיידקים).
    • נחוצה לגוף האדם בכמות מספקת, לשם מניעת עצירויות ושילשולים.
    • מצויה בעיקר בירקות ירוקים כמו חסה, כרוב ומלפפון.
    • מהווה מרכיב בסיבים התזונתיים.

הערות מיוחדות

  1. עודף סוכרים בגוף גורם לסוכרים העודפים להפוך לשומנים. כלומר, הגוף מנצל את כמות הסוכרים הדרושה לו להפקת אנרגיה ואת היתר הוא הופך לשומנים.
  2. הסוכרים מהווים את אחת הסיבות המרכזיות להשמנת יתר בקרב האוכלוסייה.
  3. הסוכרים נבדלים זה מזה במתיקותם, כשהחד והדו סוכרים יותר מתוקים מן הרב סוכרים.
  4. מומלץ לאכול פחמימות מורכבות יותר מאשר הפחמימות הפשוטות, משום שהן יותר מועילות תזונתית לגופנו.
  5. אכילת פחמימות לאחר פעילות פיזית, תעזור בתהליך ההתאוששות של הגוף ושל השרירים.
  6. הסוכר הלבן, המצוי כמעט בכל בית משפחה, משמש להמתקת משקאות חמים והכנת מאכלים.
  7. אבקת סוכר (סוכר שנטחן עד לכדי אבקה) משמשת לפיזור על עוגות, עוגיות ומאפים שונים על מנת להקנות להם מראה אטרקטיבי וטעם מתקתק.

מינון פחמימות מומלץ ליום

תינוקות
גילכמות מומלצתכמות רעילה    
0-6 חודשים60 גרםלא ידוע
7-12 חודשים95 גרםלא ידוע
ילדים
1-3 שנים130 גרםלא ידוע
4-8 שנים130 גרםלא ידוע
גברים
9-13 שנים130 גרםלא ידוע
14-18 שנים130 גרםלא ידוע
19-30 שנים130 גרםלא ידוע
31-50 שנים130 גרםלא ידוע
51-70 שנים130 גרםלא ידוע
70 שנים ומעלה130 גרםלא ידוע
נשים
9-13 שנים130 גרםלא ידוע
14-18 שנים130 גרםלא ידוע
19-30 שנים130 גרםלא ידוע
31-50 שנים130 גרםלא ידוע
51-70 שנים130 גרםלא ידוע
70 שנים ומעלה130 גרםלא ידוע
נשים בהריון
14-18 שנים175 גרםלא ידוע
19-30 שנים175 גרםלא ידוע
31-50 שנים175 גרםלא ידוע
נשים מניקות
14-18 שנים210 גרםלא ידוע
19-30 שנים210 גרםלא ידוע
31-50 שנים210 גרםלא ידוע
המידע מבוסס ע"פ הפרסומים האחרונים של משרד החקלאות האמריקאי    

 
הרשם לאתר וקבל עדכונים ישירות לדוא"ל שלך!
 

מהו ה-BMI שלכם?

מדד המודד את היחס בין משקל הגוף לגובה.
למחשבון BMI »

קישורים חיצוניים

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
שלח לחבר עמוד זה
אל (דוא"ל)מאת (דוא"ל)
יש להפריד כתובות דוא"ל בפסיק
  שלח עותק לדוא"ל שלי
תוכן ההודעה