דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז לבן עם שקדים וצימוקים
אורז בסמטי עם שקדים וצימוקים
  • 1 ליצוק את השמן לסיר ולחמם.
  • 2 לשים את האורז בסיר ולטגן עד שהאורז נעשה שקוף (כשתי דקות).
  • 3 לערבב את המלח עם המים וליצוק מעל האורז.
  • 4 להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה.
  • 5 לטגן קלות את השקדים.
  • 6 את הצימוקים לשטוף היטב.
  • 7 להגשה - לשים את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את השקדים והצימוקים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף צימקוים בהירים במקום צימוקים כהים. ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכו`).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לשדרג לבריא יותר על ידי החלפת האורז הבסמטי לבסמטי מלא - כך המנה עשירה יותר בסיבים תזונתיים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 20.1% 10.9% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב