דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז בסמטי עם שקדים וצימוקים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ליצוק את השמן לסיר ולחמם.
  • 2 לשים את האורז בסיר ולטגן עד שהאורז נעשה שקוף (כשתי דקות).
  • 3 לערבב את המלח עם המים וליצוק מעל האורז.
  • 4 להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה.
  • 5 לטגן קלות את השקדים.
  • 6 את הצימוקים לשטוף היטב.
  • 7 להגשה - לשים את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את השקדים והצימוקים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף צימקוים בהירים במקום צימוקים כהים. ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכו`).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לשדרג לבריא יותר על ידי החלפת האורז הבסמטי לבסמטי מלא - כך המנה עשירה יותר בסיבים תזונתיים.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208161
חלבונים (גרם)4.81 3.72
פחמימות (גרם)2922
שומנים (גרם)8.93 6.91
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.56
נתרן (מ"ג)268.13207.37
סיבים תזונתיים (גרם)2.13 1.65
מים (גרם)79.9261.81
סידן (מ"ג)2.41.86
ברזל (מ"ג)0.160.13
מגנזיום (מ"ג)0.80.62
אבץ (מ"ג)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 20.1% 10.9% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.