אורז בסמטי עם שקדים וצימוקים
מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 ליצוק את השמן לסיר ולחמם.
- 2 לשים את האורז בסיר ולטגן עד שהאורז נעשה שקוף (כשתי דקות).
- 3 לערבב את המלח עם המים וליצוק מעל האורז.
- 4 להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה.
- 5 לטגן קלות את השקדים.
- 6 את הצימוקים לשטוף היטב.
- 7 להגשה - לשים את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את השקדים והצימוקים.
- 8 בתיאבון
טיפ למתכון
אפשר להוסיף צימקוים בהירים במקום צימוקים כהים. ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכו`).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לשדרג לבריא יותר על ידי החלפת האורז הבסמטי לבסמטי מלא - כך המנה עשירה יותר בסיבים תזונתיים.
עוד הצעות למתכונים
בואו לבקר בספר המתכונים שלי
מתכונים חלופיים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.8% |
20.1% |
10.9% |
64.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.