דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פתיחה שפותחת את התיאבון

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (כ- 20 כדורים)

  • אורז ריזוטו ארבוריו - 2 כוס - סה"כ (292 גרם)
    אורז ריזוטו איטלקי
  • מים - 5 כוס - סה"כ (1.2 ליטר)
    מים רותחים
  • ביצה - Large
  • חזה עוף - 100 גרם
    חזה עוף טחון פעמיים
  • בזיליקום - 4 עלים מגבעול אחד - סה"כ (8 גרם)
    20 עלים + 4 עלים - קצוצים
  • פירורי לחם פנקו - 4 כף - סה"כ (44 גרם)
  • בצל - 100 גרם
    בצל לבן קצוץ דק
  • פרגיות - ירך עוף - 100 גרם
    פרגית טחונה
  • שום - שן
    קצוצה
  • שורש ג`ינג`ר - 15 גרם
    2 פרוסות שורש ג`ינג`ר קצוץ
  • כוסברה - 2 גבעול - סה"כ (6 גרם)
    קצוצה
  • נענע - כף-קצוץ (3 גרם)
    4 עלי נענע קצוצים
  • שמן שומשום - כף (10 מ"ל)
  • לימון עם קליפה - יחידה בינונית (129 גרם)
  • מלח -  כפית שטוחה
    כפית + 1/4 כפית
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    לטיגון - כמות מוערכת שנספגת
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
    לקימוח - לפי הצורך
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • רוטב צ`ילי תאילנדי חריף מסוג סרירצ`ה - כפית
    לפי הטעם, להגשה עם מיונז
  • תערובת חמישה תבלינים - חצי כפית קמצנית
  • ערמוני מים קצוצים - 50 גרם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • מכינים את האורז:
  • 1 בסיר עם תחתית עבה שמים את האורז עם שתי כפות שמן. מחממים על להבה בינונית, תוך בחישה עד שצבע האורז נהיה לבן.
  • 2 מוסיפים כוס מים רותחים, בזהירות שלא להיכוות מהאדים שעולים מהסיר.
  • 3 בוחשים תוך כדי בישול עד שהאורז שותה את המים.
  • 4 חוזרים על התהליך עם עוד 4 כוסות מים.
  • 5 האורז צריך להישאר בסוף לח ודביק, אך ללא מים עודפים - ממש כמו ריזוטו.
  • 6 מכבים את האש ומעבירים את האורז לקערה גדולה. ממשיכים לערבב עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.
  • 7 מערבבים בקערה פנקו, כפית מלח ו- 20 עלי בזיליקום קצוצים דק.
  • 8 מפזרים מעל האורז.
  • 9 מוסיפים את הביצה והעוף הטחון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 10 מכניסים למקרר לשעה לפחות, ובכלל אפשר להכין יום מראש.
  • מכינים את המלית:
  • 1 במחבת עם תחתית עבה שמים שתי כפות שמן, את הבצל הקצוץ והג`ינג`ר.
  • 2 מטגנים תוך בחישה עד שהבצל נהיה שקוף (כ- 5 דקות).
  • 3 מגבירים להבה ומוסיפים את הפרגית והשום. מטגנים כ- 2 דקות, מוודאים שאין גושי בשר, מוסיפים את ערמוני המים ו- 1/4 כפית מלח, מערבבים ומטגנים עוד חצי דקה.
  • 4 מכבים את האש, מעבירים את התערובת לקערה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
  • 5 מוסיפים את תערובת חמשת התבלינים, עשבי התיבול ושמן השומשום. מערבבים היטב.
  • 6 אחרי שהכל קר אפשר להכין את הכדורים.
  • 7 מכינים מהאורז 20 כדורים שווים בגודלם. במרכז כל כדור צרים שקע בעזרת האגודל. ממלאים בכפית תערובת העוף וסוגרים מעל את האורז בחזרה לכדור. התערובת צריכה להיות מכוסה לגמרי.
  • 8 מקמחים את הכדורים ומטגנים טיגון עמוק למשך כ- 6-8 דקות, עד שהכדורים משחימים קלות (כדאי לטגן ב- 3-4 נגלות על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן, מה שיגרום לכדורים לשתות יותר שמן).
  • 9 מעבירים לנייר סופג להיפטר משמן מיותר ומגישים עם פלחי לימון ותערובת מיונז וטבסקו (כפית רוטב הצ`ילי התאילנדי שמערבבים עם מיונז).
  • 10 במידה ולא רוצים להשתמש בכל הכדורים - אפשר לטגן אותם כ- 3-4 דקות עד להזהבה, לצנן, לשמור במקרר ולטגן שוב לפני שאוכלים.
  • 11 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון עמוק (מומלץ בצ`יפסר). הערך התזונתי לא כולל את רוטב הצ`ילי התאילנדי עם המיונז, ערמוני המים ותערובת חמשת התבלינים. הבשר המתובל עטוף באורז והריח מתגלה רק כשבוצעים את הכדור. תערובת התיבול היא חמישה תבלינים, תערובת המורכבת משומר, אניס, קינמון, ג`ינג`ר ושום. התערובת עזה ולכן יש להשתמש בה בזהירות, על מנת שלא תשתלט על טעמי המנה. החומרים מספיקים להכנת כ- 20 כדורים, אפשר לטגן טיגון ראשון ואז לשמור במקרר כמה ימים.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)170139
חלבונים (גרם)5.15 4.21
פחמימות (גרם)1311
מתוכן סוכרים (גרם)0.27 0.22
שומנים (גרם)10.92 8.92
מתוכם שומן רווי (גרם)1 0.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)22.3 18.22
נתרן (מ"ג)239.4195.59
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.38
מים (גרם)80.1165.45
ויטמין A (מק"ג)8.296.77
ויטמין B (מ"ג)1.471.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.140.93
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.713.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.05
ויטמין C (מ"ג)5.554.53
ויטמין D (מק"ג)0.090.07
ויטמין E (מ"ג)0.080.06
ויטמין K (מק"ג)1,6601,357
סידן (מ"ג)12.2810.04
ברזל (מ"ג)0.290.24
מגנזיום (מ"ג)6.034.92
זרחן (מ"ג)32.9526.92
אבץ (מ"ג)0.270.22
אשלגן (מ"ג)57.0946.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.560.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 36.9% 17.4% 44.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.