דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

אורז, מתכונים לאורז

מעטים הם האנשים שלא אוהבים לאכול אורז, שהינו מוצר יסוד אשר קיים כמעט בכל המטבחים העולמיים ומהווה מרכיב בסיסי להרבה מאוד מתכונים, במיוחד במתכונים סיניים ומתכונים יפניים (הסושי כמובן שנחשב ללהיט גדול גם במדינות המערב). ישנם המון סוגים של אורז, כשהבולט מביניהם הוא האורז הפרסי הנחשב לאחד המשובחים. המטבח הפרסי ידוע בתבשילי האורז הנהדרים שלו, כדוגמת אורז פרסי עם פול גדול ושמיר. האורז צריך לעבור סוג של בישול כלשהו על מנת להיות אכיל. מתכוני אורז בולטים הם האורז הלבן המבושל, סושי, מג`דרה, אורז אדום, אורז עם פירות יבשים, קובה אורז ועוד. בנוסף, ניתן להכין אורז בצבעים שונים כמו אדום (עם רסק עגבניות), צהוב (עם כורכום), לבן (רגיל) ועוד.