דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים שלמה בתבנית אחת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 333 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה גדולה, להכניס לתוכה את הכרעיים, לצפות היטב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך לילה (ההשריה במקרר לפרק הזמן הארוך אינה חובה אך מומלצת).
  • 2 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 במחבת לטגן את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, להוסיף את הגזר המגורד ולטגן עוד מספר דקות. לכבות את האש, להוסיף למחבת את האורז ואת התבלינים ולערבב היטב.
  • 4 להניח בתבנית פיירקס את תערובת האורז ועליה את הכרעיים המתובלים, ולמזוג מעל הכל 2 כוסות מים רותחים.
  • 5 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור למשך כשעתיים. להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ- 10 דקות בלעדיו להזהבה. זהו - מוכן!
  • 6 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)644193
חלבונים (גרם)69.96 20.98
פחמימות (גרם)319
מתוכן סוכרים (גרם)4.78 1.43
שומנים (גרם)24.89 7.47
מתוכם שומן רווי (גרם)5.2 1.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
כולסטרול (מ"ג)218.74 65.61
נתרן (מ"ג)769.59230.83
סיבים תזונתיים (גרם)1.64 0.49
מים (גרם)199.8559.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)271.6481.48
ויטמין B (מ"ג)19.685.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.18
ויטמין B3 (מ"ג)14.654.4
ויטמין B5 (מ"ג)3.170.95
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.448.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.80.24
ויטמין C (מ"ג)3.030.91
ויטמין D (מק"ג)0.290.09
ויטמין E (מ"ג)1.240.37
ויטמין K (מק"ג)12.823.85
סידן (מ"ג)43.8713.16
ברזל (מ"ג)3.541.06
מגנזיום (מ"ג)64.0919.22
זרחן (מ"ג)452.6135.75
אבץ (מ"ג)7.622.29
אשלגן (מ"ג)704.84211.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.361.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.670.8
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.421.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.691.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 19.5% 54.8% 24.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.