דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 462 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שמים את האורז, תפוחי האדמה, הבצל וחזה העוף בקערה.
  • 2 מוסיפים את המלח, תיבול גריל העוף והשמן, מערבבים היטב, מעבירים לסיר שיכול להיכנס לתנור או תבנית אפייה מתאימה ומוזגים מעל את המים.
  • 3 מרטיבים נייר אפייה, סוחטים ומניחים מעל לסיר או לתבנית, סוגרים היטב עם נייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 4 מוציאים מהתנור, מערבבים בעדינות ובזהירות ומכניסים שוב לתנור לאפייה של כ- 10 דקות נוספות בחום של 250 מעלות לקבלת קריספיות וצבע יפה. ניתן לפזר לפני ההגשה מעט פטרוזיליה קצוצה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם פלפל שחור גרוס.

ציוד נדרש: סיר שניתן לאפות איתו או תבנית אפייה מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45198
חלבונים (גרם)29.56 6.4
פחמימות (גרם)7015
מתוכן סוכרים (גרם)1.67 0.36
שומנים (גרם)6.81 1.47
מתוכם שומן רווי (גרם)1.05 0.23
כולסטרול (מ"ג)60.71 13.14
נתרן (מ"ג)564.77122.24
סיבים תזונתיים (גרם)3.49 0.76
מים (גרם)342.6174.16
ויטמין A (מק"ג)4.290.93
ויטמין B (מ"ג)13.272.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)11.092.4
ויטמין B5 (מ"ג)1.20.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.233.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.05
ויטמין C (מ"ג)8.071.75
ויטמין D (מק"ג)0.090.02
ויטמין E (מ"ג)0.210.04
ויטמין K (מק"ג)2.330.5
סידן (מ"ג)28.856.24
ברזל (מ"ג)1.090.24
מגנזיום (מ"ג)44.069.54
זרחן (מ"ג)207.7444.96
אבץ (מ"ג)1.030.22
אשלגן (מ"ג)529.36114.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.890.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.750.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 6.2% 26.9% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.