דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף שלם בתנור על מצע אורז עם בצל וכוסברה
עוף שלם בתנור על מצע אורז עם בצל וכוסברה
ארוחה טעימה ומזינה בתבנית אחת בתנור

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת האורז:
  • 1 להכין את האורז ע"פ ההוראות על גבי האריזה. אני מכינה אורז במיקרוגל בכלי מתאים: לערבב 2 כוסות אורז עם 4 כוסות מים רותחים, כף אבקת מרק עוף וכף שמן, לחמם במיקרוגל במשך כ- 20 דקות והאורז מוכן. ניתן להכין גם בבישול רגיל כמובן.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה, להוסיף את השום הכתוש והתבלינים, ולערבב.
  • 3 להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לבשל כדקתיים ולקרר.
  • 4 להוסיף לאורז המבושל ולשטח בתבנית חד פעמית גדולה.
  • הכנת העוף והחיבור לאורז:
  • 1 לנקות את העוף השלם היטב ולפתוח בצד של הבטן לשניים (כך העוף נצלה בצורה טובה יותר).
  • 2 בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים (חוץ מהמים) ולמרוח על העוף.
  • 3 להניח על גבי האורז כאשר העוף פתוח והעור כלפי מעלה.
  • 4 להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולמזוג על גבי כל שטח התבנית.
  • 5 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי + חצי שעה נוספת ללא נייר הכסף.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה.

הערך התזונתי לא כולל את המצרכים הנוספים להכנת האורז. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)416139
חלבונים (גרם)30.03 10.03
פחמימות (גרם)3010
מתוכן סוכרים (גרם)3.02 1.01
שומנים (גרם)20.45 6.83
מתוכם שומן רווי (גרם)5.86 1.96
כולסטרול (מ"ג)111.36 37.21
נתרן (מ"ג)834.69278.91
סיבים תזונתיים (גרם)2.18 0.73
מים (גרם)97.0532.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)42.5814.23
ויטמין B (מ"ג)0.680.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.644.89
ויטמין C (מ"ג)6.582.2
ויטמין E (מ"ג)0.390.13
ויטמין K (מק"ג)26.858.97
סידן (מ"ג)26.028.69
ברזל (מ"ג)0.50.17
מגנזיום (מ"ג)11.043.69
זרחן (מ"ג)32.1510.74
אבץ (מ"ג)0.230.08
אשלגן (מ"ג)169.4556.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 24.9% 36.5% 35.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.