דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף שלם בתנור על מצע אורז עם בצל וכוסברה
ארוחה טעימה ומזינה בתבנית אחת בתנור
  • הכנת האורז:
  • 1 להכין את האורז ע"פ ההוראות על גבי האריזה. אני מכינה אורז במיקרוגל בכלי מתאים: לערבב 2 כוסות אורז עם 4 כוסות מים רותחים, כף אבקת מרק עוף וכף שמן, לחמם במיקרוגל במשך כ- 20 דקות והאורז מוכן. ניתן להכין גם בבישול רגיל כמובן.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה, להוסיף את השום הכתוש והתבלינים, ולערבב.
  • 3 להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לבשל כדקתיים ולקרר.
  • 4 להוסיף לאורז המבושל ולשטח בתבנית חד פעמית גדולה.
  • הכנת העוף והחיבור לאורז:
  • 1 לנקות את העוף השלם היטב ולפתוח בצד של הבטן לשניים (כך העוף נצלה בצורה טובה יותר).
  • 2 בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים (חוץ מהמים) ולמרוח על העוף.
  • 3 להניח על גבי האורז כאשר העוף פתוח והעור כלפי מעלה.
  • 4 להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולמזוג על גבי כל שטח התבנית.
  • 5 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי + חצי שעה נוספת ללא נייר הכסף.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה.

הערך התזונתי לא כולל את המצרכים הנוספים להכנת האורז. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 24.9% 36.5% 35.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב