דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוכל אסיאתי במיטבו

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
  • 2 מערבבים את קוביות הפרגיות עם הקורנפלור והמלח עד לכיסוי מלא של העוף מכל הצדדים, ומנערים משאריות. מלהיטים ווק בחום גבוה, מוסיפים שמן בנדיבות ומקפיצים את העוף עד שהוא עשוי כולו ומעט משחים ונצרב (על מנת שהוא ייצרב זה אומר שכדאי מאוד שלא תערבבו כל שנייה כדי שהחום יעשה את שלו).
  • 3 בשלב זה ניתן להוסיף את החמאה (ראו מידע נוסף), ולאחר מכן מוסיפים את השום והג`ינג`ר, מערבבים, מוסיפים גם את הרוטב ומביאים לרתיחה.
  • 4 מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. מגישים לצד אורז לבן חם מהסיר ומפזרים מעל שומשום לבן לפי הטעם. מתקבל מוקפץ עוף סיני בשום ודבש שאתם חייבים לאמץ!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד אורז לבן ולפזר מעל שומשום.

ציוד נדרש: ווק.

הערך התזונתי לא כולל את האורז הלבן והשומשום. אל מצרכי ההקפצה ניתן להוסיף כף גדושה של חמאה (לא מיועד לשומרי הכשרות כמובן - ניתן להשתמש בתחליף פרווה או לוותר). את ציר העוף קניתי ממזרח ומערב בחבילה שבה שקיות קטנות המתאימות לבישול מנות קטנות. פשוט מערבבים את התערובת עם מים ויש לכם ציר מוכן. תמיד עדיף להשתמש בציר ביתי אבל אם אין, זה פיתרון נפלא. בנוסף, בניצת הדובדבן מוכרים ציר נוזלי אורגני שזו אפשרות אפילו עדיפה יותר. אפשר לחלק למנות, להקפיא שאריות ולהשתמש במידת הצורך.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)902205
חלבונים (גרם)78.94 17.9
פחמימות (גרם)5412
מתוכן סוכרים (גרם)32.81 7.44
שומנים (גרם)40.36 9.15
מתוכם שומן רווי (גרם)8.5 1.93
כולסטרול (מ"ג)273.2 61.95
נתרן (מ"ג)1,655375.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.49 0.34
מים (גרם)247.0556.02
ויטמין A (מק"ג)21.234.81
ויטמין B (מ"ג)25.875.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.770.18
ויטמין B3 (מ"ג)19.974.53
ויטמין B5 (מ"ג)3.550.81
ויטמין B6 (מ"ג)1.220.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.8712.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.880.2
ויטמין C (מ"ג)11.782.67
ויטמין D (מק"ג)0.530.12
ויטמין E (מ"ג)0.250.06
ויטמין K (מק"ג)86.5319.62
סידן (מ"ג)89.920.38
ברזל (מ"ג)4.991.13
מגנזיום (מ"ג)83.5418.94
זרחן (מ"ג)577.51130.95
אבץ (מ"ג)7.881.79
אשלגן (מ"ג)917.93208.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)6.631.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.581.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.432.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.92.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 23.1% 45.2% 30.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.