דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
וואו - כל האורחים יתרשמו בהחלט!

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 192 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת המילוי והרוטב:
  • 1 בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניה, ומטגנים קלות עד שעולה ריח השום.
  • 2 מוסיפים את האורז, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות, מוסיפים את הפטרוזליה והכרפס, מבשלים עוד כ- 2 דקות ומכבים את האש.
  • 3 שימו לב: אנחנו לא מבשלים את המלית ולא מצפים שהאורז יהיה מוכן!
  • 4 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  • הרכבת עוגת עלי הגפן:
  • 1 שוטפים ומייבשים על נייר בד את עלי הגפן המשומרים/חולטים במים רותחים את עלי הגפן הטריים.
  • 2 משמנים מחבת רחבה ועמוקה (שמתאימה להיכנס לתנור) בכף משמן הזית (עד השוליים), ומניחים נייר אפייה שגזרנו לעיגול בתחתית המחבת (משמנים גם את נייר האפייה).
  • 3 מסדרים 2 שכבות עלי גפן בתחתית ובשוליים, כך שייצאו מעט מהשוליים (וכך נוכל "לסגור" את העוגה). מוסיפים על עלי הגפן חצי מכמות מלית האורז, משטחים בעזרת לקקן את המלית כך שתגיע לכל הקצוות ומסדרים שכבת עלי גפן נוספת מעל.
  • 4 מוסיפים את החצי הנותר של המלית, משטחים ושוב מסדרים שכבת עלי גפן מעל.
  • 5 סוגרים את קצוות העוגה, בוזקים 2 כפות משמן הזית שיעזרו לנו לסגור את העוגה, מוזגים את הרוטב בנדיבות עד כיסוי העוגה (משתמשים רק בכמה שצריך. בנוסף, תעזרו לו להיכנס בצדדים ולהגיע גם לתחתית).
  • 6 מניחים נייר אפייה חתוך לעיגול בקוטר העוגה מעל ומהדקים היטב עם הידיים, מכסים בנייר כסף (סגור היטב) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות טורבו למשך כ- 45-60 דקות.
  • 7 לאחר האפייה עלי הגפן אמורים להיות שחומים בצדדים - זה הסימן שלנו שמוכן. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומגישים עם פיסטוקים שלמים. מתקבלת עוגת עלי גפן מושלמת!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)270141
חלבונים (גרם)4.52 2.36
פחמימות (גרם)2915
מתוכן סוכרים (גרם)2.74 1.43
שומנים (גרם)15.83 8.26
מתוכם שומן רווי (גרם)1.42 0.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
נתרן (מ"ג)897.65468.54
סיבים תזונתיים (גרם)1.35 0.7
מים (גרם)121.1963.26
ליקופן (מ"ג)0.870.46
ויטמין A (מק"ג)39.0920.4
ויטמין B (מ"ג)0.80.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.410.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.6610.78
ויטמין C (מ"ג)21.7111.33
ויטמין E (מ"ג)0.430.22
ויטמין K (מק"ג)82.543.06
סידן (מ"ג)26.9414.06
ברזל (מ"ג)0.970.5
מגנזיום (מ"ג)14.617.63
זרחן (מ"ג)38.5520.12
אבץ (מ"ג)0.270.14
אשלגן (מ"ג)211.32110.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.70.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.690.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 31.3% 9% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?