דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים בשר ואורז

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 166 גרם למנה\יחידה (כ- 5 עלי גפן ממולאים למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את עלי הגפן במים רותחים למשך כשעה. אם עלי הגפן משומרים והם מקופסה - אין צורך להשרותם במים רותחים.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן הזית, להוסיף את שיני השום הכתושות ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 לשטוף את האורז ולהוסיף לבצל, להמליח ולפלפל, להוסיף את המוסקט, מיץ הלימון, רכז הרימונים והצנוברים. להוסיף את המים הרותחים, לבשל חצי בישול למשך כ- 10-15 דקות, להסיר מהאש ולקרר.
  • 4 לשטח את עלי הגפן, להניח מעט מתערובת המילוי, לגלגל את עלי הגפן וליצור מעין אצבע. להניח את כל העלים המגולגלים בתוך סיר שטוח.
  • 5 לערבב את כל מרכיבי הרוטב וליצוק מעל עלי הגפן הממולאים בסיר.
  • 6 להניח צלחת מעל הממולאים, לכסות את הסיר עם המכסה שלו, להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש לנמוכה-בינונית ולבשל עוד כחצי שעה. מתקבלים עלי גפן ממולאים וחמצמצים שאי אפשר לעמוד בפניהם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף למלית האורז גם נענע או שמיר קצוצים. מומלץ לעשות שימוש ברכז רימונים ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הגפן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כמות רכז הרימונים במתכון הינה לפי הטעם האישי בהתאם לרמת החמיצות הרצויה. מומלץ לעשות שימוש באורז עגול, אך ניתן גם באורז רגיל.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12676
חלבונים (גרם)2.87 1.73
פחמימות (גרם)4225
מתוכן סוכרים (גרם)2.44 1.46
שומנים (גרם)7.4 4.45
מתוכם שומן רווי (גרם)1.63 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.160.09
נתרן (מ"ג)261.31157.14
סיבים תזונתיים (גרם)2.16 1.3
מים (גרם)106.3963.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.060.04
ויטמין B (מק"ג)0.1697.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.412.05
ויטמין C (מ"ג)3.542.13
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.240.14
סידן (מ"ג)11.166.71
ברזל (מ"ג)0.110.06
מגנזיום (מ"ג)3.992.4
זרחן (מ"ג)106.01
אבץ (מ"ג)0.080.05
אשלגן (מ"ג)44.4626.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 13.7% 5.3% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה