דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 166 גרם למנה\יחידה (כ- 5 עלי גפן ממולאים למנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים בשר ואורז
  • 1 להשרות את עלי הגפן במים רותחים למשך כשעה. אם עלי הגפן משומרים והם מקופסה - אין צורך להשרותם במים רותחים.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן הזית, להוסיף את שיני השום הכתושות ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 לשטוף את האורז ולהוסיף לבצל, להמליח ולפלפל, להוסיף את המוסקט, מיץ הלימון, רכז הרימונים והצנוברים. להוסיף את המים הרותחים, לבשל חצי בישול למשך כ- 10-15 דקות, להסיר מהאש ולקרר.
  • 4 לשטח את עלי הגפן, להניח מעט מתערובת המילוי, לגלגל את עלי הגפן וליצור מעין אצבע. להניח את כל העלים המגולגלים בתוך סיר שטוח.
  • 5 לערבב את כל מרכיבי הרוטב וליצוק מעל עלי הגפן הממולאים בסיר.
  • 6 להניח צלחת מעל הממולאים, לכסות את הסיר עם המכסה שלו, להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש לנמוכה-בינונית ולבשל עוד כחצי שעה. מתקבלים עלי גפן ממולאים וחמצמצים שאי אפשר לעמוד בפניהם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף למלית האורז גם נענע או שמיר קצוצים. מומלץ לעשות שימוש ברכז רימונים ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הגפן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כמות רכז הרימונים במתכון הינה לפי הטעם האישי בהתאם לרמת החמיצות הרצויה. מומלץ לעשות שימוש באורז עגול, אך ניתן גם באורז רגיל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 13.7% 5.3% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב