דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים
עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים
עלי גפן עם אורז וצנוברים

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (40 יחידות עלי גפן)

  • עלי הגפן
  • עלי גפן - 40 יחידות
  • המלית
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • צנוברים - 1/2 שקית - סה"כ (50 גרם)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    מרוסקות בפומפייה
  • אורז בסמטי -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים
  • שאר המרכיבים
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    פרוסות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את עלי הגפן במים חמים 3 פעמים (להוריד מהמליחות).
  • 2 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והאורז. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל השחור, ומוסיפים את מיץ הלימון והמים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה ומצננים.
  • 3 ממלאים את עלי הגפן במלית. מסדרים עלי גפן קרועים בתחתית הסיר ומעל את עלי הגפן הממולאים. בין השכבות מסדרים את העגבניות הפרוסות והבצל הפרוס.
  • 4 מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמים עד לכיסוי. מניחים צלחת שתשמש כמשקולת ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3375
חלבונים (גרם)0.83 1.87
פחמימות (גרם)48
מתוכן סוכרים (גרם)0.75 1.69
שומנים (גרם)2.03 4.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.62
נתרן (מ"ג)24.0153.95
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 1.03
מים (גרם)34.477.31
ליקופן (מ"ג)0.481.08
ויטמין A (מק"ג)5.6912.78
ויטמין B (מ"ג)0.170.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.447.74
ויטמין C (מ"ג)3.738.37
ויטמין E (מ"ג)0.10.22
ויטמין K (מק"ג)0.972.18
סידן (מ"ג)3.668.23
ברזל (מ"ג)0.120.28
מגנזיום (מ"ג)4.139.28
זרחן (מ"ג)8.6419.42
אבץ (מ"ג)0.040.09
אשלגן (מ"ג)50.6113.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 29.6% 12.1% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.