מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (40 יחידות עלי גפן)
- עלי הגפן
- עלי גפן - 40 יחידות
- המלית
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- צנוברים - 1/2 שקית - סה"כ (50 גרם)
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- אורז בסמטי - 1½ כוסות - סה"כ (219 גרם)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- שאר המרכיבים
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
- מים - לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עלי גפן עם אורז וצנוברים
- 1 שוטפים את עלי הגפן במים חמים 3 פעמים (להוריד מהמליחות).
- 2 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והאורז. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל השחור, ומוסיפים את מיץ הלימון והמים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה ומצננים.
- 3 ממלאים את עלי הגפן במלית. מסדרים עלי גפן קרועים בתחתית הסיר ומעל את עלי הגפן הממולאים. בין השכבות מסדרים את העגבניות הפרוסות והבצל הפרוס.
- 4 מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמים עד לכיסוי. מניחים צלחת שתשמש כמשקולת ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.7% |
29.6% |
12.1% |
51.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב