דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טבית עירקי
טבית עירקי
טבית עירקי
טבית מהמטבח העירקי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 516 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות משני הצדדים. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים כ- 10 דקות (עם מכסה סגור). מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את האורז, משאירים על רתיחה למשך כ- 3 דקות ומעבירים לאש קטנה עד שכל המים נספגים כ- 10-15 דקות (עם מכסה סגור עטוף במגבת).
  • 4 מניחים על הפלטה למשך כ- 12 שעות. הרי לכם טבית עירקי טעים ביותר לשבת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הבצל לטגן ממש עד להזהבה, כמעט שרוף. מי שרוצה יכול להוסיף כמות יותר גדולה של עוף בהתאם לכמות הסועדים, וכנ"ל גם לגבי האורז (כמובן עם הכפלה של כמות המים).

יש להשתמש בכרעי ושוקי עוף רגילים (במצרכים כתוב "חלקים אכילים" על מנת שהערך התזונתי של המתכון יהיה מדויק ככל האפשר). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את המתכון הזה לימדה אותי השכנה שלי אילנה... מדי פעם בשבתות הבנות שלי הלכו אליה לשחק עם הנכדים שלה והם אכלו אצלה את החמין הזה ואהבו... עכשיו כל שבת החמין הזה אצלי על השולחן.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)582113
חלבונים (גרם)48.67 9.44
פחמימות (גרם)6312
מתוכן סוכרים (גרם)1.63 0.32
שומנים (גרם)15.25 2.96
מתוכם שומן רווי (גרם)3 0.58
כולסטרול (מ"ג)139 26.95
נתרן (מ"ג)1,016196.96
סיבים תזונתיים (גרם)3.25 0.63
מים (גרם)373.3772.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)66.7712.95
ויטמין B (מ"ג)9.771.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.07
ויטמין B3 (מ"ג)7.261.41
ויטמין B5 (מ"ג)1.560.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.93.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.07
ויטמין C (מ"ג)3.590.7
ויטמין D (מק"ג)0.20.04
ויטמין E (מ"ג)0.880.17
ויטמין K (מק"ג)7.211.4
סידן (מ"ג)35.696.92
ברזל (מ"ג)2.680.52
מגנזיום (מ"ג)42.28.18
זרחן (מ"ג)252.448.94
אבץ (מ"ג)4.820.93
אשלגן (מ"ג)400.1977.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.510.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.040.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.470.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.90.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 11.8% 37.5% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה