דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין
חמין
חמין
חמין טעים של שבת

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 308 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לילה לפני יש להשרות את השעועית והחומוס במים לפחות ל- 12 שעות.
  • 2 להרתיח את השעועית והחומוס למשך כ- 10 דקות (אפשר גם ביחד), לסנן את המים ולשטוף.
  • 3 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן בסיר, להוסיף את כרעי העוף ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף את השעועית הלבנה והחומוס שהרתחנו ושטפנו.
  • 4 לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות גדולות ולהוסיף לסיר. להוסיף גם את רסק העגבניות והתבלינים.
  • 5 למלא במים עד גובה הקטניות ולבשל למשך כשעה. להוסיף את החיטה ולבשל כרבע שעה נוספת.
  • 6 להוסיף את הביצים הקשות לסיר ואת ראש השום שאינו קלוף (מומלץ מאוד), לשים על פלטת שבת למשך כל הלילה ולהתענג על חמין ביתי מושלם!
  • 7 בתיאבון ושבת שלום חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף גם חצי כפית בהרט. ניתן להוסיף כמה ביצים קשות שרק רוצים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)609198
חלבונים (גרם)41.18 13.38
פחמימות (גרם)8227
מתוכן סוכרים (גרם)5.56 1.81
שומנים (גרם)14.29 4.64
מתוכם שומן רווי (גרם)2.53 0.82
כולסטרול (מ"ג)173.27 56.31
נתרן (מ"ג)467.89152.06
סיבים תזונתיים (גרם)14.04 4.56
מים (גרם)159.151.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)64.4220.94
ויטמין B (מ"ג)10.073.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.40.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.14
ויטמין B3 (מ"ג)5.81.89
ויטמין B5 (מ"ג)2.320.75
ויטמין B6 (מ"ג)0.850.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)266.9886.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.560.18
ויטמין C (מ"ג)10.963.56
ויטמין D (מק"ג)0.720.23
ויטמין E (מ"ג)0.850.28
ויטמין K (מק"ג)8.292.7
סידן (מ"ג)141.4645.97
ברזל (מ"ג)6.192.01
מגנזיום (מ"ג)119.3638.79
זרחן (מ"ג)397.88129.31
אבץ (מ"ג)4.71.53
אשלגן (מ"ג)1,230399.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.190.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.830.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.840.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.520.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 9.5% 27.2% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.