דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
תבשיל כתף בקר גרוזיני

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 505 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הבשר לפרוסות בגודל בינוני ובעובי 2 ס"מ בערך. שוטפים את פרוסות הבשר, מניחים על מסננת ומשהים כרבע שעה. את תפוחי האדמה ובצלי השאלוט קולפים ומשאירים בשלמותם. מיישרים קצוות לחצילונים בעזרת סכין.
  • 2 בסיר סוטאג` רחב ועמוק מטגנים בשמן את החצילונים ובצלי השאלוט תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד.
  • 3 מוסיפים לשמן שנותר בסיר את הפפריקה, החריסה והפלפל השחור הגרוס (לפתיחת טעמים), מערבבים היטב ומוסיפים את פרוסות הבשר והמלח הגס. סוגרים את הבשר משני הצדדים. לאחר מספר דקות הבשר מגיר נוזלים, ונותנים לו להתבשל במיצים של עצמו עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 4 מוסיפים את הכוסברה היבשה, המלח ואבקת מרק העוף. מערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית כשעה עד שעה וחצי (בישול כמעט מלא - רצוי לבדוק את הבשר מדי פעם במהלך הבישול).
  • 5 מרכיבים את השכבות: מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מפזרים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מעל מסדרים את פרוסות הבשר ובסוף את בצלי השאלוט, החצילונים והעגבניות. מפזרים מעל הכל את האורגנו היבש ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת - 20 דקות ראשונות עם מכסה מעט פתוח, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הבשר והירקות. לאחר מכן, סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהבשר מוכן (הרוטב בסוף הבישול צריך להיות עד רבע הגובה של שכבות הבשר והירקות).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש רק בנתחי בקר רזים: פילה, כתף או פילה מדומה.

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב ועמוק.

חמליס סונלי - תערובת תבלינים גרוזינית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)503100
חלבונים (גרם)48 9.51
פחמימות (גרם)387
מתוכן סוכרים (גרם)4.88 0.97
שומנים (גרם)17.79 3.53
מתוכם שומן רווי (גרם)5.17 1.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.460.09
כולסטרול (מ"ג)130.18 25.8
נתרן (מ"ג)785.92155.77
סיבים תזונתיים (גרם)5.05 1
מים (גרם)393.878.05
ליקופן (מ"ג)1.730.34
ויטמין A (מק"ג)77.5515.37
ויטמין B (מ"ג)15.873.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.1
ויטמין B3 (מ"ג)11.152.21
ויטמין B5 (מ"ג)2.230.44
ויטמין B6 (מ"ג)1.540.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5911.69
ויטמין B12 (מק"ג)8.61.7
ויטמין C (מ"ג)31.566.25
ויטמין E (מ"ג)1.310.26
ויטמין K (מק"ג)1,463289.87
סידן (מ"ג)56.811.26
ברזל (מ"ג)6.431.27
מגנזיום (מ"ג)90.1517.87
זרחן (מ"ג)470.6793.28
אבץ (מ"ג)9.451.87
אשלגן (מ"ג)1,327262.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 16.4% 44.3% 34.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.