דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
צ`נאחי - תבשיל קדרה מהמטבח הגיאורגי
תבשיל כתף בקר גרוזיני

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 451 גרם למנה\יחידה (כ- 8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הבשר לפרוסות בגודל בינוני ובעובי 2 ס"מ בערך. שוטפים
  • את פרוסות הבשר, מניחים על מסננת ומשהים כרבע שעה. את תפוחי האדמה ובצלי השאלוט קולפים ומשאירים בשלמותם. מיישרים קצוות לחצילונים בעזרת סכין.
  • 2 בסיר סוטג` רחב ועמוק מטגנים ב- 5 כפות שמן הקנולה את החצילונים ובצלי השאלוט תוך כדי ערבוב עד הזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד.
  • 3 מוסיפים לשמן שנותר בסיר פפריקה, חריסה ופלפל שחור גרוס (לפתיחת טעמים), מערבבים היטב ומוסיפים את פרוסות הבשר וקורט מלח גס. סוגרים את הבשר משני הצדדים. לאחר מספר דקות
  • הבשר מגיר נוזלים, ונותנים לו להתבשל במיצים של עצמו עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 4 מוסיפים כוסברה יבשה, מלח ואבקת מרק עוף. מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית כשעה עד שעה וחצי (בישול כמעט מלא - רצוי לבדוק את הבשר מדי פעם במהלך הבישול).
  • 5 מרכיבים את השכבות: מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מפזרים פטרוזיליה ובזיליקום, מעל מסדרים את פרוסות הבשר ובסוף את בצלי השאלוט, החצילונים והעגבניות. מפזרים מעל הכל את האורגנו היבש ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת. 20 דקות ראשונות עם מכסה מעט פתוח, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הבשר והירקות.
  • 6 לאחר מכן, סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהבשר מוכן (הרוטב בסוף הבישול צריך להיות עד רבע הגובה של שכבות הבשר והירקות).
  • 7 בהצלחה ובתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש רק בנתחי בקר רזים: פילה, כתף או פילה מדומה.

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב ועמוק.

חמליס סונלי - תערובת תבלינים גרוזינית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)502111
חלבונים (גרם)47.94 10.62
פחמימות (גרם)378
מתוכן סוכרים (גרם)4.87 1.08
שומנים (גרם)17.78 3.94
מתוכם שומן רווי (גרם)5.16 1.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.460.1
כולסטרול (מ"ג)130.18 28.85
נתרן (מ"ג)783.54173.65
סיבים תזונתיים (גרם)4.91 1.09
מים (גרם)340.4675.45
ליקופן (מ"ג)1.730.38
ויטמין A (מק"ג)77.4717.17
ויטמין B (מ"ג)15.863.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.12
ויטמין B3 (מ"ג)11.142.47
ויטמין B5 (מ"ג)2.230.5
ויטמין B6 (מ"ג)1.540.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.9413.06
ויטמין B12 (מק"ג)8.61.91
ויטמין C (מ"ג)31.446.97
ויטמין E (מ"ג)1.310.29
ויטמין K (מק"ג)1,462323.93
סידן (מ"ג)52.7711.7
ברזל (מ"ג)6.271.39
מגנזיום (מ"ג)88.5419.62
זרחן (מ"ג)469.71104.1
אבץ (מ"ג)9.432.09
אשלגן (מ"ג)1,320292.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 16.5% 44.5% 34.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
לביבות תרד אפויות

לביבות תרד אפויות

פנקייק תפוחים

פנקייק תפוחים

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

כנאפה בתנור

כנאפה בתנור

סופגניות פיסטוק

סופגניות פיסטוק

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪