דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כתף בקר עם ירקות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 479 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את נתח הבשר (לפחות קילו וחצי ורד הצלע מספר 1 או כתף מס` 5), ממלאים בסיר מים מעט מעל גובה הבשר בשלמותו ומבשלים במשך כשעה (בישול חלקי). את ציר הבשר שומרים.
  • 2 מוציאים את נתח הבשר, מצננים מעט ופורסים לפרוסות בעובי של עד 1 וחצי ס"מ.
  • 3 בסיר סוטז` רחב מסדרים את נתחי הבשר, מוסיפים מים עד גובה הבשר + לפחות 2 כוסות מציר בישול הבשר ואת הבצלים השלמים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה.
  • 4 מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים עוד כ- 40 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בבישול לכמה דקות.
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור בחום של 180-190 מעלות לפחות ל- 20 דקות עד הזהבה מלמעלה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי והפלפלים האדומים המתוקים. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)527110
חלבונים (גרם)68.75 14.37
פחמימות (גרם)184
מתוכן סוכרים (גרם)6.8 1.42
שומנים (גרם)18.58 3.88
מתוכם שומן רווי (גרם)7.17 1.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.680.14
כולסטרול (מ"ג)195.27 40.81
נתרן (מ"ג)725.57151.63
סיבים תזונתיים (גרם)4.1 0.86
מים (גרם)331.269.22
ויטמין A (מק"ג)712.26148.85
ויטמין B (מ"ג)19.344.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.740.16
ויטמין B3 (מ"ג)13.872.9
ויטמין B5 (מ"ג)2.490.52
ויטמין B6 (מ"ג)1.860.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.310.3
ויטמין B12 (מק"ג)12.92.7
ויטמין C (מ"ג)61.9412.95
ויטמין E (מ"ג)1.880.39
ויטמין K (מק"ג)23.955
סידן (מ"ג)75.2115.72
ברזל (מ"ג)7.631.59
מגנזיום (מ"ג)84.9617.76
זרחן (מ"ג)626.37130.9
אבץ (מ"ג)13.572.84
אשלגן (מ"ג)1,327277.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 16.9% 62.6% 16.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?